NaslovnicaVijestiCarlos: Zidane će osvajati titule, ali treba imati strepljenja

Carlos: Zidane će osvajati titule, ali treba imati strepljenja

Bivši igrač Real Madrida Roberto Carlos tvrdi da će Zinedine Zidane osvajati titule, ali vjeruje da navijači moraju imati dosta strpljenja.

Zidane će osvajati titule

Zidane i Carlos su bili saigrači na Santigao Bernabeu između 2001. i 2006. godine kada je bila era ‘Galacticosa’, koja je osvojila 2002. godine Ligu prvaka i La Ligu.

Zidane je pobijedio u svoje prve dvije utakmice, od kako je zamijenio Rafu Beniteza 4. januara, njegova momčad je postigla 10 golova u dvije utakmice, ali klub je još uvijek u zaostatku od 4 boda za prvim na tabeli Atletico Madridom.

Roberto Carlos nema sumnje da će Zidane nastaviti raditi dobro u Realu Madridu, ali smatra da navijači moraju imati strpljenja za Zidaneom.

“Siguran sam da će se do dogoditi, da će Zidane donijetit titule u Madrid. U La Ligi radi odličan posao, u Ligi prvaka Real igra odlično”, rekao je brazilac za Qatar’s Supreme Committee, pa nastavio:

“Real se mora malo vratiti gdje smo mi bili ranije. Zaboravite ono što se događa. U budućnosti pod vodstvom Zidanea igrači moraju biti ‘sretna momčad’, momčad koja se zabavlja na terenu, pokazuje da su prijatelji, i da moraju slušato šta im Zizou govori, te će jedin tako razumiti šta Zizou želi.”

“Najbitnije za igrače Reala je da imaju strpljenja, Zidane je tek došao. On gradi svoj tim, gradi tim sa igračima kojim vjeruje i odatle će početi dolaziti titule.”

“Njegova trenerska karijera u Castilli je veoma važna, ali raditi sa prvim timom je dosta drugarčije. On je počeo odlično. On oko sebe ima dosta ljudi koji su veoma pametni i koji mu mogu pomoći dosta”, završio je legendarni Roberto Carlos.

Real Madrid svoju narednu utakmicu igra protiv Real Betisa u okviru La Lige u nedelju.

[su_bet365_watch_live_basketball_veliki]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!