NaslovnicaVijestiCarragher stao u odbranu Benzeme: I ja sam to isto rekao

Carragher stao u odbranu Benzeme: I ja sam to isto rekao

Bivši nogometaš Liverpoola Jamie Carragher stao je u odbranu Karima Benzeme, koji se našao na udaru nakon što je procurio snimak razgovora između njega i Mendyja.

Mnogo prašine se podiglo nakon što je društvenim mrežama počeo da kruži snimak razgovora Karima Benzeme i Ferlanda Mendyja. U Benzeminu odbranu stao je Jamie Carragher.

Na snimku koji kruži internetom može da se čuje kako Karim Benzema govori Ferlandu Mendyju da ne dodaje lopte Viniciusu Junioru.

Ali, Jamie Carragher tvrdi da to nije tako rijetka stvar u nogometu.

“To je nešto što sam i sam rekao više puta, a ako sam ja to rekao o nekom drugom garantujem vam da je to neko rekao i za mene. On je samo uhvaćen kako to govori. Uvijek tu postoje dvije strane. Jedna je ona na kojoj misliš da tako pomažeš timu što mislim da je ovdje slučaj. Ako neko ima zaista lošu utakmicu, jasno je da ćeš igrati na onoga ko je ispred ili iza i reći ćeš: ‘koristi mozak, vidiš da mu danas ne ide, traži nekog drugog’. Ima situacija i da je neko sam svjestan da mu ne ide, tada on vjerovatno ni sam ne želi loptu”, rekao je Carragher.

“Postoji i druga strana. Benzema i Vinicius su napadači. Ako je Benzema imao ovaj komentar iz sebičnih razloga, u smislu da želi da se lopta doda njemu jer želi da da gol, onda to nije u redu i to se dešava kada u ekipi postoje problemi. Ali, ponavljam, u smislu da je komentar izrečen zato što neko ima lošu utakmicu, to smo svi izgovorili više puta, na treningu, na poluvremenu. Kažeš to i golmanu kada ispucava loptu da pazi”, dodao je Carragher.

“U klubovima kakav je Real ovakve stvari svakako nisu nešto što trener želi da objašnjava”, zaključio je nekadašnji defanzivac Liverpoola.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!