NaslovnicaVijestiCARRASCO SE VRAĆA U EUROPU? Dva velikana iz Premier lige spremaju ponude...

CARRASCO SE VRAĆA U EUROPU? Dva velikana iz Premier lige spremaju ponude za bivšu zvijezdu Atletico Madrida!

Prema pisanju engleskih i talijanskih medija, Arsenal i Manchester United su zainteresovani za dovođenje bivše zvijezde Atletico Madrida Yannicka Carrasca u ovom zimskom prelaznom roku.

Arsenal želi dovesti Carrasca

25-godišnjak je odigrao jednu sezonu u kineskoj Superligi, nakon što je stigao u Dalian Yifang iz madridskog kluba prošlog februara. I Arsenal i Manchester United žele pojačati napad do kraja ovog mjeseca, a kako piše Sky Italija, vodeća meta im je upravo Carrasco.

U izvješću također piše kako je belgijski reprezentativac također na radaru i AC Milana, ali on bi navodno preferirao dolazak u Arsenal. Carrasco je u Dalian Yifang stigao prošle godine za 30 miliona eura, a čelnici kineskog kluba, koji je protekle sezone završio na 11. mjestu u ligi, ga ne planiraju pustiti za manju cifru od te.

On je individualno odigrao sjajnu sezonu, u kojoj je na ukupno 25 nastupa postigao sedam golova i podijelio pet asistencija na lijevom krilu, svojoj prirodnoj poziciji. Ipak, pokazao je kako može igrati i defanzivnije, a izbornik Belgije ga je koristio kao ofanzivnog beka u reprezentaciji, za koju je skupio 34 nastupa. Prije odlaska u Kinu, Carrasco je bio smatran jednim od najboljih krilnih igrača u ligama petice, te je u dresu Atletico Madrida na ukupno 124 nastupa postigao 23 gola i podijelo 17 asistencija.

Novi privremeni trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je potvrdio kako će sa upravom kluba raspravljati o mogućim pojačanjima, ali i dodao kako neće imati zadnju riječ kada su transferi u pitanju. Rekao je: “Klub vjerovatno ima plan. Ovaj prelazni rok je vjerovatno bio isplaniran još prošlog ljeta, struktura u klubu je fenomenalna. Siguran sam kako imaju određene mete, tu sam da dam svoje mišljenje i siguran sam da ćemo razgovarati o tome.”

Najnovije vijesti

Xabi Alonso donio odluku o svojoj budućnosti

0
Prema objavi Fabrizija Romana, Xabi Alonso će i u idućoj sezoni obnašati ulogu trenera Bayer Leverkusena. Ova informacija će uskoro biti službeno potvrđena. Španjolski...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!