NaslovnicaVijestiCAS odlučuje o žalbi Cityja, da li će "Građani" uspjeti da obore...

CAS odlučuje o žalbi Cityja, da li će “Građani” uspjeti da obore dvogodišnju suspenziju?

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani donijeće konačnu odluku o dvogodišnjoj suspenziji Manchester Cityja iz europskih natjecanja, a taj predmet naći će se na stolu CAS-a od 8. do 10. lipnja.

Još uvijek aktualni prvak Engleske je optužen od strane UEFA da je počinio ozbiljna kršenja propisa o financijskom fair-pleju, jer je u periodu od 2012. do 2016. godine “precijenio prihode od sponzora na svojim računima”.

Pored zabrane igranja u Europi, u sezonama 2020/21 i 21/22, Manchester City mora da plati kaznu od 30 miliona eura.

Navedeno je još da se ne zna, da li će žalba biti pročitana putem video konferencije, ili lično, na Sudu, zbog ograničenja koja su u međuvremenu uvedena u epidemiji koronavirusa.

U Cityjy su obećali da će promijeniti odluku čelnika europske kuće nogometa, koja je donesena poslije istrage, u kojoj su glavni dokazi bili mejlovi objavljeni u njemačkom Spiegelu, a u okviru akcije “Football Leaks”.

Ukoliko “Građani” ne uspiju u svojoj namjeri, slijede im dvije godine potpune izolacije od europskog nogometa, što će umnogome uticati na klupsku kasu, dobrano ispražnjenu u eri koronavirusa.

Već su neki nogometaši, poput Kevina De Bruynea, najavili odlazak iz kluba ako dvogodišnja kazna ostane na snazi, što dodatno brine čelnike kluba.

U tom slučaju, petoplasirana ekipa Premier lige, koja bi mogla da se nastavi tokom narednog mjesca, izborila bi mesto u Ligi prvaka u narednoj sezoni.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!