NaslovnicaVijestiCasillas poslao sjajnu poruku Buffonu nakon što je saznao da odlazi iz...

Casillas poslao sjajnu poruku Buffonu nakon što je saznao da odlazi iz Juventusa

Legendarni golman Juventusa Gianluigi Buffon na današnjoj press konferenciji saopštio je odluku kako će napustiti klub na kraju sezone, nakon što mu istekne trenutni ugovor.

Casillas poslao poruku Buffonu

Međutim, još uvijek ne planira otići u mirovinu, te je priznao kako je već dobio nekoliko ponuda o kojima će razmisliti.

On je rekao: “U subotu ću odigrati svoju posljednju utakmicu za Juventus. Mislim daj e to najbolji način za okončanje ove divne avanture. Do prije par dana bio sam siguran kako ću završiti karijeru, ali sada imam nekoliko zanimljivih ponuda. Wojciech Szczesny je izvrstan golman, koji je također 13 godina mlađi od mene. Giorgio Chiellini je savršen primjer kakav bi trebao biti kapiten Juventusa. Želim mu sve najbolje.”

Iako talijanski mediji dosta nagađaju, njegova sljedeća destinacija još uvijek nije poznata, te još uvijek postoji mogućnost da okački kopačke o klin. Mnogi su mu nakon ovog priznanja poželjeli sreću u narednoj fazi njegove nevjerovatne karijere, a jedan od takvih je i njegov kolega golman, legendarni Iker Casillas.

[su_no1forfootball]

On je na svom službenom twitter profilu napisao: “Želim ti sve najbolje u sljedećoj fazi koja počinje za tebe. Zaslužuješ sve najbolje prijatelju.”

Ovo nije prvi put da bivši golman Real Madrid šalje podršku Buffonu. Isto je učinio i nakon što se Italija nije uspjela kvalificirati za Svjetsko prvenstvo ranije ove sezone. Buffon se rasplakao nakon utakmice i poraza protiv Švedske, a Iker mu je tom prilikom poručio: “Ne volim te vidjeti ovakvog. Vidim te kao što te vide i mnogi drugi – kao legendu. Ponosan sam što te poznajem i zbog toga što sam mnogo puta igrao protiv tebe. Još uvijek ćeš nas oduševljavati u nogometu, prijatelju.”

Buffon je karijeru započeo u Parmi, iz koje je davne 2001. godine stigao u klub iz Torina za 53 miliona eura, postavši tada najskuplji golman svih vremena. U proteklih 17 godina u dresu ‘Stare dame’ je nastupio 655 puta, te čak 310 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!