NaslovnicaVijestiCavani napušta Manchester United, poznato gdje će nastaviti karijeru

Cavani napušta Manchester United, poznato gdje će nastaviti karijeru

Urugvajski napadač Edinson Cavani napustiće Manchester United pošto nije zadovoljan statusom u klubu sa Old Trafforda.

Ako je vjerovati ocu sjajnog napadača Luisu Cavaniju, iskusni 33-godišnjak će se vratiti u Južnu Ameriku i potpisati ugovor sa Bocom Juniors.

Jedan od razloga zašto želi da se preseli u Argentinu je taj što bi bio bliže porodici u Urugvaju.

“Ne osjeća se opušteno u Engleskoj i želi da bude bliži porodici. Karijeru će da završi u Južnoj Americi. Želim da bude u timu koji se bori za nešto važno” izjavio je stariji Cavani za argentinski TyC Sports.

Ugovor sa Manchester Unitedom mu ističe na kraju tekuće sezone.

“Edinson je nekoliko puta razgovarao sa Riquelmeom i želio bi da igra za Boku. Oduvijek ga je privlačila ta ideja. Ako se vrati, biće to Boca, a očekujem da se vrati do sredine godine” zaključio je Luis Cavani.

Edinson Cavani je karijeru počeo u urugvajskom Danubiju, potom bio u Palermu i Napoliju, odakle je otišao u Paris Saint-Germain i potom stigao u Manchester United prošle godine.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!