NaslovnicaVijestiCavani ostaje u Paris Saint-Germainu do kraja sezone

Cavani ostaje u Paris Saint-Germainu do kraja sezone

Uprkos želji da napusti PSG zbog male minutaže, te interesovanju drugih klubova za njegove usluge, Edinson Cavani će ipak ostati u Parizu.

Napadač Paris Saint-Germaina Edinson Cavani ostaće u tom klubu do kraja sezone, poslije koje će moći da napusti Park prinčeva kao slobodan igrač.

Cavani je želio da ode iz kluba zbog male minutaže, otkako je ekipu pojačao Mauro Icardi, ali je propao njegov prelazak u Atletico Madrid.

Paris Saint-Germain je navodno odbio ponudu od 15 miliona eura za Cavanija, koji će 14. veljače napuniti 33 godine. Urugvajac je najbolji strijelac u istoriji pariskog kluba sa 198 golova, a njegov ugovor ističe u lipnju.

“Nismo mogli da postignemo dogovor ni sa jednim klubom. Počeli smo pregovore u jednom trenutku, ali nismo postigli dogovor”, rekao je sportski direktor Paris Saint-Germaina Leonardo.

On je dodao da se Juventus predomislio oko dovođenja lijevog beka Layvina Kurzawe, koji je bio na korak od prelaska među crno-bijele.

Trener PSG-a Thomas Tuchel rekao je da Cavani može da se bori za mjesto u timu sa Icardijem, koji je postigao 17 golova u 24 utakmice, otkako je došao iz Intera na posudbu.

“Borba za mjesto u timu je dobra stvar. To je dobro u klubu kakav je Paris Saint-Germain. Ima i gorih situacija u životu nego ostati u PSG-u. Mislim da će se uskoro osjećati bolje. Mora da se vrati u ritam i da vrati samopouzdanje”, naveo je Tuchel.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!