NaslovnicaVijestiČeferin: Imamo plan A, B i C, ako se sezona ne nastavi...

Čeferin: Imamo plan A, B i C, ako se sezona ne nastavi do srpnja…

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA, rekao je kako imaju u vidu tri moguća scenarija, ali da bi u najgorem slučaju sezona mogla biti izgubljena.

Predsjednik Europske nogometne unije (UEFA) Aleksandar Čeferin rekao je da će ova sezona “vjerovatno biti izgubljena” ako se natjecanja ne nastave do kraja lipnja.

Uprkos različitim planovima o nastavku sezone, Čeferin je rekao da sve zavisi od pandemije koronavirusa.

“U ovom dramatičnom trenutku najvažnija stvar je zdravlje ljudi i da izađemo iz ove krize. Naravno, prekid nogometa znači i to da su Europa i nogomet stali” rekao je Čeferin.

“Ne znamo kada će se pandemija završiti, ali imamo plan A, B, pa čak i C. U kontaktu smo sa ligama, klubovima, postoji radna grupa. Moramo da sačekamo, kao i svaki drugi sektor – dodao je predsjednik UEFA.

On je rekao da postoje različiti prijedlozi za nastavak i završetak sezone.

“Mogli bismo da počnemo sredinom svibnja, sredinom lipnja ili krajem lipnja. Ali, ako ne uspijemo, sezona je najvjerovatnije izgubljena. Postoji i prijedlog da se ova sezona završi na početku naredne, čiji bi početak onda bio odložen. Vidjećemo koja su najbolja rešenja za različite lige i klubove” rekao je.

Čeferin je naveo da je teško zamisliti da se sve utakmice igraju bez publike, ali da sada ne zna da li će se natjecanja uopšte nastaviti, sa ili bez gledatelja.

“Ako ne bude drugih alternativa i dalje bi bilo dobro završiti prvenstva. Mogu reći da ne razmišljam o finalima europskih natjecanja bez publike” dodao je on.

Mnogi smatraju da utakmica osmine finala Lige prvaka na Mestalli između Valencije i Atalante nije trebalo da se odigra, iako nije bilo publike na stadionu, a Čeferin je odbacio kritike.

“Kada se ta utakmica igrala, nogomet se i dalje igrao u Europi. Igralo se bez publike, a za navijače koji su se okupili ispred stadiona nadležne su bile španjolske vlasti. Takođe, bile su i idiotske kritike oko puta u Milano. Tada, 19. veljače, niko nije znao da će Lombardija biti centar epidemije. Ko smo mi da kažemo da utakmica ne smije da se igra? Tamo ima nadležnih koji odlučuju” naveo je Čeferin.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!