NaslovnicaVijestiČeferin: Nikad više ovakav Euro, nije pošteno!

Čeferin: Nikad više ovakav Euro, nije pošteno!

Euro se bliži kraju, a sve su prilike da prvi i posljednji put gledamo ovakav turnir, po riječima predsjednika UEFA. Aleksander Čeferin odbacio je mogućnost da se Europskog prvenstvo ponovo igra u ovogodišnjem formatu.

Prvi put u istoriji turnir se održao širom Europe. Tačnije, ukupno je 11 gradova imalo domaćinstvo, uključujući i London gdje će se igrati finalni meč između Engleske i Italije u nedjelju od 21h.

“Ovakvu ideju neću više da podržim. Prezahtjevna je ideja, nije korektna jer neke reprezentacije moraju da pređu 10.000 kilometara, a druge 1.000, na primjer. Nije pošteno za navijače.”, rekao je Čeferin za BBC.

Osvrnuo se Slovenac na konkretan primjer. Susreti grupe A igrali su se u Rimu i Bakuu, pa su timovi i navijači morali da prevale veliki put u svega nekoliko dana.

“Neki navijači moraju da budu u Rimu, a onda sljedećih nekoliko dana u Bakuu. To je četiri i po sata leta… Teško je, iako je ideja interesantna, ali teško ostvariva. Mislim da više neće biti ovakvog turnira.” zaključio je predsjednik UEFA-e.

Naredni EURO na rasporedu je 2024. godine, a domaćin će biti Njemačka.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!