NaslovnicaVijestiČeferin: Nikad više ovakav Euro, nije pošteno!

Čeferin: Nikad više ovakav Euro, nije pošteno!

Euro se bliži kraju, a sve su prilike da prvi i posljednji put gledamo ovakav turnir, po riječima predsjednika UEFA. Aleksander Čeferin odbacio je mogućnost da se Europskog prvenstvo ponovo igra u ovogodišnjem formatu.

Prvi put u istoriji turnir se održao širom Europe. Tačnije, ukupno je 11 gradova imalo domaćinstvo, uključujući i London gdje će se igrati finalni meč između Engleske i Italije u nedjelju od 21h.

“Ovakvu ideju neću više da podržim. Prezahtjevna je ideja, nije korektna jer neke reprezentacije moraju da pređu 10.000 kilometara, a druge 1.000, na primjer. Nije pošteno za navijače.”, rekao je Čeferin za BBC.

Osvrnuo se Slovenac na konkretan primjer. Susreti grupe A igrali su se u Rimu i Bakuu, pa su timovi i navijači morali da prevale veliki put u svega nekoliko dana.

“Neki navijači moraju da budu u Rimu, a onda sljedećih nekoliko dana u Bakuu. To je četiri i po sata leta… Teško je, iako je ideja interesantna, ali teško ostvariva. Mislim da više neće biti ovakvog turnira.” zaključio je predsjednik UEFA-e.

Naredni EURO na rasporedu je 2024. godine, a domaćin će biti Njemačka.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!