NaslovnicaVijestiČeferin otklonio sve dileme o europskoj Superligi

Čeferin otklonio sve dileme o europskoj Superligi

Novi-stari predsjednik UEFA Aleksander Čeferin otklonio je sve dileme o europskoj Superligi, zatvorenom takimčenju koje bi okupljalo najbogatije klubove Europe.

Nogomet nije na prodaju, izjavio je Aleksander Čeferin, predsjednik europske nogometne asocijacije (UEFA), kojem je danas na Kongresu UEFA-e u Rimu produžen mandat na naredni četverogodišnji mandat.

Slovenac se, u intervjuu za francuski Le Monde, još jednom usprotivio osnivanju tzv. “europske Superlige”, zatvorenog takmičenja za 16 najbogatijih klubova Starog kontinenta.

“Bilo kakvo takmičenje zatvorenog tipa je nedopustivo. Nogomet bi izgubio draž”, rekao je Čeferin.

Istakao je da Katar ne bi bio u mogućnosti organizovati Svjetsko prvenstvo 2020. godine sa 48 reprezentacija.

“Katar ne može samostalno organizirati Svjetsko prvenstvo sa 48 reprezentacija. Termin takmičenja i dalje je sporan, s obzirom na to da će se održati tokom zime, od 21. novembra do 18. decembra, mnoga nacionalna prvenstva bit će u organizacionom rasulu. Kada to kažem, pogotovo mislim na Europu”, kazao je Čeferin.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!