NaslovnicaVijestiČELNICI BARCELONE PORUČILI LIVERPOOLU: Ponudite 95 miliona eura i vaš je!

ČELNICI BARCELONE PORUČILI LIVERPOOLU: Ponudite 95 miliona eura i vaš je!

Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, čelnici Barcelone su spremni dozvoliti odlazak jedne od najvećih zvijezda u Liverpool u predstojećem zimskom prelaznom roku, a riječ je o Ousmaneu Dembeleu. Iako je sjajno krenuo u novu sezonu, francuski reprezentativac je u posljednje vrijeme u manjoj svađi sa trenerom Ernestom Valverdeom, koji nije nimalo zadovoljan njegovim ponašanjem, zalaganjem na utakmicama, te kašnjenjem na treninge.

Liverpool želi Dembelea

Jurgen Klopp je navodno poručio upravi svog kluba da potroše rekordnu cifru od oko 95 miliona eura na dovođenje 21-godišnjaka, koliko katalonski gigant traži za njega, unatoč tome što svojim nastupima ne pokazuje da vrijedi toliko. Barcelona je za njega platila Borussiji Dortmund čak 115 miliona eura prošle godine, te su svjesni kako u ovom trenutku ne postoji klub koji bi platio isto toliko.

Borussia također treba dobiti dodatnih 30 miliona eura zahvaljujući klauzuli o broju nastupa, ali ukoliko ga se Blaugrana riješi u januaru, sačuvat će te novce. Iako se bez sumnje smatra jednim od najvećih talenata na svijetu u ovom trenutku, uz svog sunarodnjaka Kyliana Mbappea, Dembele ne pokazuje napredak kakav su svi očekivali, a u posljednjih nekoliko tjedana je kritikovan od strane Valverdea, te izbornika Francuske Didiera Deschampsa.

Dembele je početkom prošle sezone pretrpio tešku povredu, zbog čega je sa terena odsustvovao nekoliko mjeseci, te je na ukupno 24 nastupa u svim takmičenjima postigao četiri gola i podijelio devet asistencija. Nakon što je u prvih šest nastupa u novoj sezoni postigao pet golova, uključujući i gol za pobjedu u Superkupu Španjolske protiv Seville, uslijedila je serija loših izvedbi, zbog čega ga je Valverde sve češće počeo ostavljati na klupi za rezervne igrače.

Izbornik Francuske Didier Deschamps je prije nekoliko dana dao zanimljiv intervju, u kojem ga je kritikovao izjavivši: “Dembele je navikao kasniti, i uvijek kaže kako nije jedini. Međutim, mora biti malo pažljiviji kada su u pitanju te stvari, koje su dio svakodnevnog života nogometaša njegove razine. Mora shvatiti da griješi i popraviti to što je prije moguće.”

Unatoč njegovoj lošoj formi u posljednje vrijeme, Deschamps ga je ipak odlučio uvrstiti na listu od 23 igrača pozvana za predstojeći susret protiv Nizozemske u Ligi nacija, te za prijateljsku utakmicu protiv Urugvaja. ‘Trikolori’ će u slučaju pobjede ili neriješenog rezultata sutra protiv Nizozemske, po koeficijentu 1,38, proći u polufinale ovog novog takmičenja, te su glavni favoriti za osvajanje istog.

=> Bet365 kladionica trenutno daje bonus kredite za nove igrače, te nema manipulativni trošak i porez na dobitak… OTVORI BET365 RAČUN I KLADI SE NA PONUĐENU OKLADU!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!