NaslovnicaVijestiČelnik FIFA-e: Ja sam Arapin, migrant i homoseksualac, a vi ste licemjeri

Čelnik FIFA-e: Ja sam Arapin, migrant i homoseksualac, a vi ste licemjeri

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino optužio je Zapad da je “licemjeran” u izvještavanju o ljudskim pravima u Kataru uoči Svjetskog nogometnog prvenstva koje počinje sutra. U monologu koji je održao na tiskovnoj konferenciji u Dohi, Infantino je gotovo sat vremena govorio o Kataru, ljudskim pravima i samom turniru.

Bio je vrlo emotivan i posebno je istaknuo stvari koje se tiču svjetskih medija i izvještaja koji se već mjesecima plasiraju javnosti.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

“Danas imam jake emocije. Danas se osjećam kao građanin Katara, osjećam se kao Arap, kao Afrikanac, kao homoseksualac, kao osoba s invaliditetom, kao migrant koji je bio radnik…”, rekao je Infantino na početku.

U veljači 2021. britanski Guardian objavio je članak u kojem je naveo da je u Kataru poginulo 6500 radnika migranata iz Indije, Pakistana, Nepala, Bangladeša i Šri Lanke. Međutim, katarska vlada odbacila je optužbe, rekavši da je ukupan broj pogrešan.

“Ja sam Europljanin. Za ono što smo radili 3 tisuće godina diljem svijeta, trebali bismo se ispričati sljedećih 3 tisuće godina prije nego što dajemo moralne lekcije. Ako je Europi stvarno stalo do sudbine ovih ljudi, mogu stvoriti legalne kanale, poput Katara, gdje će određeni broj tih radnika doći u Europu i raditi. Dajte im malo budućnosti i malo nade”, rekao je Infantino i nastavio:

“Ovo je jednostrana moralna lekcija koja je zapravo licemjerna. Pitam se zašto nitko ne primjećuje napredak koji je ovdje napravljen od 2016. godine. Kritičarima nije lako prihvatiti odluku koja je donesena prije 12 godina. Katar je spreman, bit će to najbolje Svjetsko prvenstvo ikada. Ne moram ja braniti Katar, oni se mogu sami braniti. Branim nogomet.”

Što se tiče alkohola i zabrane koja je stigla 50 sati prije prve službene utakmice i otvaranja Svjetskog prvenstva, Infantino je bio vrlo jasan.

“Ako ne možete piti pivo tri sata, mislim da možete preživjeti. Postoje mnoge zemlje koje zabranjuju alkohol na stadionima, poput Francuske, ali budući da je ovo muslimanska zemlja, to je problem”, rekao je Infantino.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!