NaslovnicaVijestiČETIRI HRVATSKA PREDSTAVNIKA U EUROPI: Kada počinje nova sezona i koga sve...

ČETIRI HRVATSKA PREDSTAVNIKA U EUROPI: Kada počinje nova sezona i koga sve mogu izvući na europskim natjecanjima?

Dinamo je u posljednjoj utakmici sa pobjedom protiv Hajduka zatvorio jednu od najboljih sezona u povijesti ovog kluba. Oni su pred svojim navijačima pobijedili posljednju utakmicu sa 3-1 protiv Hajduk Splita.

Hajduk je u ovoj utakmici ganjao barem remi kako bi završio na toj trećoj poziciji, međutim oni to nisu uspjeli, nakon što je Osijek pobijedio Intera sa 3-1, te su preuzeli tu njihovu treću poziciju. Međutim, ovim porazom protiv Dinama je Hajduk završio na četvrtoj poziciji, koja također vodi na europska natjecanja, ali će početi od prvog pretkola Europske lige. Oni su bili lošiji u međusobnim omjerima sa Osijekom i zbog toga su završili na četvrtoj poziciji, iako su imali isto bodova na kraju sezone.

Union Berlin – Stuttgart: Prednost domaćeg terena bi mogla odvesti Uniona u Bundesligu!

1. Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb će igrati tek u drugom pretkolu Lige prvaka, jer su završili kao prvaci 1. HNL, dok će svog protivnika oni saznati tek nakon izvlačenja u Nyonu 18. lipnja. Utakmice drugog pretkola se igraju 23. i 24. srpnja, dok će se uzvrati ovih utakmica igrati 30. i 31. sprnja. Dinamo bi trebao biti nositelj u ovoj utakmici, kao i u ostalim utakmicama u ovim fazama kvalifikacije za Ligu prvaka, ako naravno prođe dalje.

2. HNK Rijeka

Kada je Rijeka u pitanju ove sezone, on isu zaista imali sjajnu sezonu sa Igorom Bišćaninom. Rijeka je viceprvak i oni su prije nekoliko dana u finalu kupa Hrvatske ostvarili fenomenalnu pobjedu protiv Dinamo Zagreba. Rijeka će igrati u Europskoj ligi ove sezone, ali oni će se uključiti u ovo natjecanje tek u trećem pretkolu, a protivnika će saznati nakon izvlaćenja 22. srpnja. Rijeka će svoje prve utakmice igrati osmog kolovoza, dok će uzvrati da se igraju 15. kolovoza. Riječani su nositelji u ovom izvlačenju, međutim, ako prođu dalje, oni neće biti nositelji, jer bi mogli da se suoče sa klubovima poput Zenita, Basela itd.

3. Osijek

Osijek je u posljednjem kolu ove sezone uspio izboriti to treće mjesto, zahvaljujući pobjedi Dinamo Zagreba protiv Hajduka i oni će igrati tek u drugom pretkolu kvalifikacija Europske lige. Izvlačenje bi se trebalo održati 19. lipnja, dok će prve utakmice da se igraju 25. srpnja. Uzvratne utakmice će se igrati 1. kolovoza 2019. Osijek će biti nositelj u izvlačenju, a momčadi koje bi mogli dobiti u ovom natjecanju su Rangersi, željezničak i AIK.

4. Hajduk

Hajduk će ove sezone prvu utakmicu igrati u Europi. Zbog toga će imati nešto manje vremena za pripreme nego ostali timovi, jer svoju prvu utakmicu igraju već 11. sprnja, a uzvrati su 18. Hajduk će biti nositelj u izvlačenju, dok bi im protivnici mogli biti Ferencvaroš, Široki i Honved. Ako Hajduk prođe dalje, oni će i dalje biti nositelji. No, s obzirom da će imati mnogo manje vremena za pripreme i s obzirom da će njihov teren biti zauzet jer se od 12 do 14. sprnja održava Ultra Europe event koji će zauzeti njihov teren, oni moraju pronaći način kako da se što bolje pripreme za ove utakmice.

Nova sezona u 1. HNL počinje 19. sprnja, međutim, prije toga nas očekuje jedan derbi između Dinamo Zagreba i Rijeke, koji će se boriti za trofej Superkupa.

Što se tiče timova koji su ušli u 1. HNL ove sezone, to je Varaždin, koji je završio na prvoj poziciji u 2.HNL, dok će se Istra boriti sa Šibenikom u doigravanjima za ispadanje/ulazak u ligu. Šibenik je ove sezone završio na drugoj poziciji u 2. HNL ligi. Te utakmice se igraju 31. svibnja i 3. lipnja.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!