NaslovnicaVijestiChapecoense predstavio novi grb

Chapecoense predstavio novi grb

Brazilski klub Chapecoense redizajnirao je svoj klupski grb u čast žrtvama avionske nesreće u Kolumbiji, u kojoj je poginulo 19 njegovih igrača.

grb

Novi grb odaje počast 19-orici poginulih igrača Chapecoensea, koji su poginuli u avionskoj nesreći krajem prošlog mjeseca.

Brazilski klub putovao je na finale Copa Sudamericana, južnoameričkog ekvivalenta Ligi Europe, da bi ukrstili koplja sa Atletico Nacionalom, da bi se njihov avion srušio u blizini Medellina.

Chapecoenseu je dodijeljen trofej Copa Sudamericana, od strane južnoameričke kontinentalne nogometne organizacije CONMEBOL, a na inicijativu njihovog protivnika, kolumbijskog Atletico Nacionala.

U čast i na sjećanje preminulih, Chapecoense je dodao dvije zvjezdice na svoj grb.

Velika, bijela zvijezda nalazi se iznad klupskog zelenog grba, dok je mala, zelena zvjezdica utisnuta u slovo “F” u natpisu “ACF” na grbu.

U priopćenju na klupskoj web-stranici stoji sledeće:

“Prva zvijezda simbolizuje osvajanje Copa Sudamericana 2016. Ona je bijele boje, u znak mira. Mir koji su pronašli naši Vječni šampioni.”

Osim toga, bijela boja simbolizuje svjetlost koja će nas voditi naprijed. Zbog nesreće, ušli smo u istoriju. To je neosporno i nepromjenjivo.”

Takođe, bez dvojbe, dok započinjemo novu eru, održaćemo srž postojanja kluba. Nastavićemo da pišemo priču koja je započeta sa toliko pažnje.”

Španjolski gigant Barcelona pozvao je Chapecoense na prijateljsku utakmicu prije početka naredne sezone, tradicionalni meč “Joan Gamper”, koji je Barcina generalna proba uoči svake sezone.

Uz pozivnicu na Joan Gamper Trophy, Barcelona je istakla želju za suradnjom u oporavku kluba, i spremnost da pomogne da se Chapecoense vrati na nivo na kojem je bio.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!