NaslovnicaVijestiChelsea će izdvojiti 64 miliona eura za dvojac Rome

Chelsea će izdvojiti 64 miliona eura za dvojac Rome

Kako britanski sportski list Express Sport ekskluzivno saznaje, Conte, za kojeg se očekuje da će preuzeti Chelseaja na kraju sezone silno želi dovesti dvojac iz Rome – Radja Nainggolan i Kostas Manolas za koje će ‘Bluesi’ ponuditi čak 64 miliona eura!

Chelsea

Belgijanac, Nainggolan (27) je ove sedmice već negirao pregovore sa Liverpoolom čija je bio meta već duže vrijeme. No, Express Sport otkriva da je upravo on čovjek kojeg Antonio Conte želi u svom veznom redu u Chelseaju.

Grčki stoper, 24-godišnji Kostas Manolas druga je meta Chelseaja uz Nainggolana. Manolas je igrač za kojeg Conte misli da bi bio odličan u defanzivnoj liniji Chelseaja, ali i Everton je veoma zainteresovan za usluge ovog Grka.

Nainggolanova vrijednost se procjenjuje na oko 28 miliona funti, a Manolasova na oko 24 miliona funti, no Chelseajev vlasnik ruski biznismen Roman Abramović koji planira rekonstrukciju tima o kojoj se priča već duže vrijeme želi otpustiti čak devet igrača ovog ljeta, tako da će Conte sigurno imati velika sredstva na raspolaganju.

Chelsea danas gostuje Aston Villi, a londonski tim će igrati bez Diega Coste koji ima jednu utakmice zabrane i novčanu kaznu od 20.000 funti zbog neprimjernog ponašanja protiv Evertona kada je, kako se na videima čini, ugrizao Garetha Barryja, no defanzivac Evertona je rekao da ga Costa nije ugrizao.

[su_bet_at_home_1]

Kontroverzni napadač je isključen u utakmici četvrtfinala FA kupa koju je Chelsea izgubio po prvi put u svojoj istoriji, i tako dobio dvije utakmice suspenzije. On će sledeću sedmicu propustiti putovanje u Swansea.

Na početku sezone niko nije očekivao da će se branilac titule nakon 30. kola nalaziti na 10 poziciji sa samo 41 bodom. Plavci su ove sezone u 30 utakmica 10 puta slavili, 9 puta igrali neriješeno, te 11 puta gubili meč. Chelsea je na kraju prošle sezone nakon 38. kola imao čak 87 bodova.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!