Real Madrid se navodno priprema za transfer zvijezde Chelseaja N’Golo Kantea u onome što bi mogao biti veliki udarac za Plavce.

CHELSEA ĆE PRIHVATITI

Francuski internacionalac je jedan od najboljih obrambenih veznjaka na svijetu u ovom trenutku i ključni je dio nedavnog uspjeha Chelseaja.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će Kante otići, ali Chelsea bi mogao prihvatiti ponudu od oko 86 milijuna funti za njega ako on bude navaljivao na tranfer, piše Diario Gol.

To bi bila primamljiva ponuda za Chelsea, koji bi mogao uštedjeti i ponovo uložiti novac nakon nedavne zabrane transfera.

Frank Lampard je činio čuda sa momčadi mladih igrača koje ima, ali menadžer bi sigurno volio dodati još kvalitete i iskustva u svoju ekipu u nekom trenutku u bliskoj budućnosti.

U skladu sa tim, zadržavanje Kantea sigurno će biti prioritet Chelseaja, iako Diario Gol sugerira da bi Roman Abramović mogao intervenirati i prihvatiti pristojnu ponudu za bivšeg igrača Leicester Cityja ako bude želio otići.

Nema smisla da Chelsea zadržava nesretnog igrača, ali to bi bio još jedan veliki udarac za divove iz zapadnog Londona nakon što su i ovog ljeta izgubili Eden Hazarda.