NaslovnicaVijestiChelsea dobio dozvolu za renoviranje Stamford Bridgea

Chelsea dobio dozvolu za renoviranje Stamford Bridgea

Nogometni klub Chelsea je dobio dozvolu da renovira svoj stadion “Stamford Bridge”, koji će poslije radova imati kapacitet od 60.000 mjesta i na brojne načine još biti unaprijeđen.

dobio dozvolu

Općina Hammersmith i Fulham odobrila je plan poslije tri sata vijećanja, a gradonačelnik Londona Sadiq Khan sada ima dva tjedna da traži dodatno preispitivanje plana, ukoliko tako odluči. Očekuje se da će radovi trajati tri godine i da će njihova cijena iznositi 500 milijuna funti.

“Zahvalni smo što je plan odobren. Chelsea je dobio dozvolu. Ta odluka, međutim, ne znači da ćemo odmah početi radove. Potrebne su nam mnoge druge dozvole, a to je samo posljednji u nizu koraka koje smo do sada napravili. Doduše, to je vrlo značajan korak.”, navodi se u priopćenju Chelseaja.

Trenutni kapacitet “Stamford Bridgea” je 41.663 mjesta, što znači da je deveti najveći klupski stadion u Engleskoj. Ispred njega su Manchester United, Arsenal, West Ham, Manchester City, Liverpool, Sunderland, Newcastle i Aston Villa.

Klub je odlučio da renovira stadion umjesto da izgradi novi, ali realizacija tog projekta znači da će klub morati pronaći privremeni dom, zbog složenosti radova. Morat ćete se borilište spusti, a morat će se da rade i dubinski radovi i dodatna iskapanja.

Chelsea je trenutno vodeća ekipa u engleskom Premiershipu sa 49 bodova, pet više od drugoplasiranog Liverpoola. Sjajno igraju pod vodstvom italijanskog stručnjaka Antonija Contea – u 20 utakmica imaju 16 pobjeda, jedan remi i tri poraza.

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!