NaslovnicaVijestiChelsea dovodi prvo pojačanje ovog ljeta za 40 miliona eura

Chelsea dovodi prvo pojačanje ovog ljeta za 40 miliona eura

Trener Chelseaja Antonio Conte trenutno ima pune ruke posla. U posljednjih nekoliko dana pojavile su se špekulacije kako je rekao Diegu Costi da više ne računa na njega, te da može napustiti klub ovog ljeta.

Chelsea dovodi Tiemouea Bakayoka iz Monaca

On mu je navodno putem sms poruke napisao: “Diego nadam se da si dobro, hvala ti na sezoni koju smo proveli zajedno. Sretno ti sljedeće godine, ali nisi u mojim planovima.”

Talijanski stručnjak kao zamjenu za Costu u klub želi vratiti Romelua Lukakua, koji je već priznao da je pronašao novi klub. Međutim, pozicija napadača nije jedina pozicija u njegovom timu koju želi pojačati.

Bivši trener Juventusa je uspješno u svoj novi klub implementirao svoju poznatu formaciju 3-5-2, koja mu je donijela titulu već u prvoj sezoni na klupi.

Dva centralna veznjaka su od vitalnog značaja za funkcionalost ove formacije, a prema pisanju mnogih engleskih i francuskih medija, uključujući i L’equipe, transfer Monacovog Tiemouea Bakayokoa na Stamford Bridge je već gotova stvar.

Cijena transfera je 40 miliona eura, a 22-godišnji Francuz će sljedeće sezone igrati u kombinaciji sa sunarodnjakom N’Goloom Kanteom u sredini terena, dok bi u slučaju njegovog dolaska klub mogli napustiti i Cesc Fabregas, te Nemanja Matić.

Daily Mail je objavio informaciju kako će Bakayoko ovog vikenda doći u London kako bi dogovorio sve detalje, te potpisao ugovor sa ‘Plavcima’.

On je u sezoni iza nas odigrao ukupno 47 utakmica u svim takmičenjima, te bio od ključnog znajača u pohodu ‘kneževa’ na titulu prvaka Francuske.

Ukoliko Conte ostvari svoj plan, te dovede Bakayokoa i Lukakua, te još jednog defanzivca kao zamjenu za Johna Terryja koji je napustio klub, ‘Plavci’ će zasigurno sljedeće sezone biti jedni od vodećih favorita za osvajanje titule.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!