NaslovnicaVijestiChicharito: On je bio velika greška Uniteda koja i dalje progoni klub

Chicharito: On je bio velika greška Uniteda koja i dalje progoni klub

Bivši napadač Manchester Uniteda Javier ‘Chicharito’ Hernandez smatra da je klub napravio veliku grešku kada je 2013. godine zamijenio Sira Alexa Fergusona, koji je tada otišao u mirovinu, Davidom Moyesom na klupi.

Moyes je kao menadžer United izdržao manje od jedne sezone, a Hernandez navodi da zbog te greške pri izboru novog trenera slavni klub ispašta i danas.

“Nemam ništa lično protiv Moyesa, ali njegov angažman je bila greška. I to je greška koja i dalje progoni klub. Čak nije ni on bio kriv, više je pogriješila uprava – oni su očekivali da će on zamijeniti Šefa. Da zamijeni Sera Alexa i to veoma brzo – to je bilo nemoguće“, izjavio je Javier Hernandez u podcastu koji organizuje Rio Ferdinand.

“Čak ni najveći menadžeri današnjice poput Pepa Guardiole, Jurgena Klopa i Josea Mourinha nisu blizu Ser Alexu. Možda jednog dana dostignu taj nivo, ali sada svakako nisu. Ferguson mi je govorio da mu je žao što me nije više stavljao u igru i da će pričati sa Moyesom i Edom Woodwardom da igram više. Kada je on otišao oni ga nisu poslušali“, rekao je popularni Chicharito.

Napadač iz Gualadajare ima 31. godinu, a pored Uniteda, meksički reprezentativac igrao je za Real Madrid, Bayer Leverkusen, West Ham, Sevillu, a od početka 2020. godine je član Los Angeles Galaxyja.

Moyes je poslije Uniteda kao prvi trener vodio Real Sociedad, Sunderland i West Ham, za koji trenutno i nastupa, u drugom mandatu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!