NaslovnicaVijestiChiellini u svojoj autobiografiji: Nemoguće je ne mrziti taj klub!

Chiellini u svojoj autobiografiji: Nemoguće je ne mrziti taj klub!

Autobiografija Giorgija Chiellini bi uskoro trebalo da “ugleda” svjetlost dana, a objavljeni su neki dijelovi koji su posebno zaintrigirali talijansku sportsku javnost.

Uskoro bi u prodaji trebalo da se nađe autobiografija stopera Juventusa Giorgija Chiellinija, a italijanska La Reppublica prenosi neke interesantne dijelove njegove knjige, uključujući i izjave o Mariju Balotelliju, Felipeu Melu, Interu…

Chiellini se prisjetio utakmice sa Kupa konfederacija 2013. godine protiv reprezentacije Brazila koju je pobijedio Italiju rezultatom 4:2, a 35-godišnjeg defanzivac Juventusa je posebno razljutilo Balotellijevo ponašanje u tim trenucima.

“Balotelli je negativna osoba, koja nema poštovanja prema timu. U tom meču protiv Brazila nam uopšte nije pomagao, zaslužio je šamar. Tada su neki govorili da je on jedan od najboljih pet igrača na svijetu. Ja sam uvijek govorio da ne može da bude ni u 20”, napisao je u svojoj autobiografiji Giorgio Chiellini, koji je govorio i o Brazilcu Felipeu Melu, sa kojim je igrao u Juventusu.

“Felipe Melo je još gori – najgori od najgorih. Mrzim ljude koji nemaju poštovanja, one koji se uvijek nečemu protive. Sa njim se uvijek dešavaju neke svađe. Rekao sam trenerima da je on ‘trula jabuka’. Svima govorim šta mislim, a njih dvojica su prešli svaku granicu. Nije problem ako odigrate lošu utakmicu, loše je kada nemate poštovanja. Ako se jednom desi tako nešto, to je u redu, ali ako se ponavlja, to je veoma loše”, napisao je u svojoj knjizi stoper, koji ima šta da kaže o milanskom Interu.

“Inter mrzim kao što Michael Jordan mrzi Detroit Pistonse. Nemoguće je ne mrziti ih”, zaključio je temperamentni defanzivac.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!