NaslovnicaVijestiEvo kako je City na Twitteru čestitao prolazak Spursima!

Evo kako je City na Twitteru čestitao prolazak Spursima!

Tottenham je uspio da napravi podvig i plasira se u polufinale Lige prvaka, eliminisavši Manchester City, nakon minimalnog poraza u uzvratu (4:3), ali dalje idu zbog golova u gostima. Nakon dramatične utakmice Manchester City na Twitteru je čestitao prolazak Tottenhamu u finale!

Svi oni koji su večeras mogli gledati duel na stadionu Etihad uživali su u jednoj od najboljih utakmica sezone. Već nakon prvih 11 minuta bilo je nestvarnih 2:2.

Prvo je Raheem Sterling u 4. minutu doveo u vodstvo izabranike Pepa Guardiole, ali je Tottenham ekspresno reagovao i sa dva gola Heung-Mina Sona preokrenuo rezultat. U jedanaestom minutu Bernardo Silva poravnao je za domaćina.

Do odlaska na odmor ponovo se u strijelce upisao Sterling pa se sa 3:2 otišlo na “hlađenje”.

U nastavku City je prebacio u brzinu više. Redale su se šanse pred golom Huga Llorisa. Igrao se 59. minut kada je Sergio Aguero doveo Etihad do usijanja. Argentinac je povećao vodstvo Cityja na 4:2 i to je bio rezultat koji je garantovao klubu iz Manchestera polufinale, prvo nakon 2016. godine.

Ali tako nije mislio veteran Fernando Llorente koji je u igru ušao umjesto povrijeđenog Mousse Sissoka. Španac je u 73. minutu pogodio na “ljorentski” način, ubačaj iz kornera, nebeski skok i šah mat. Bilo je 4:3 za City, ali je zbog pobjede od 1:0 Tottenhama iz prvog meča značilo da londonski klub ide dalje.

I onda u završnici prava drama – Sterling u 93. zabija gol za 5:3 i polufinale, ali glavni sudija poništava pogodak zbog zaleđa. Tottenham je sa “najslađim” porazom prošao u polufinale i uništio san Guardiole o 4 osvojene titule.

Ipak, i nakon bolnog ispadanja u Cityju su smogli snage da sportski čestitaju protivniku – na Twitter objavu kluba iz Londona o prolasku u polufinale odgovorili su: “Čestitke momci, i srećno.” Pravi primjer fair-playa, nema šta.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!