NaslovnicaVijesti"Conte me nije ni pitao da li mogu igrati na toj poziciji,...

“Conte me nije ni pitao da li mogu igrati na toj poziciji, samo mi je rekao da igram tu”

Krilni igrač Chelseaja Victor Moses otkrio je da ga Antonio Conte nije ni pitao može li igrati na poziciji desnog ofanzivnog beka, već mu je jednostavno samo rekao da igra tu.

Moses otkrio kako mu je Conte rekao za novu poziciju

Budućnost Nigerijca na Stamford Bridgeu nije bila sigurna, nakon što je proteklih nekoliko sezona proveo na posudbama, ali otkako je talijanski stručnjak stigao u klub Moses je postao jedan od ključnih igrača u novom sistemu.

Njegova prirodna pozicija je desno krilo, a promjenom formacije u 3-4-3 Victor je zaigrao povučenije, te priznaje da Conte nije ni pričao s njim o tome što će igrati.

“Nije me pitao odgovara li mi pozicija desnog beka. Jednostavno me je stavio na tu poziciju”, rekao je Moses za The Guardian.

“Nakon toga me je podržavao iz utakmice u utakmicu i pomagao mi, objašnjavao šta da radim na toj poziciji. Konstantno mi je govorio na treningu da se moram poboljšavati na toj poziciji. Prihvatio sam novu ulogu u timu i ne žalim.”

Od početka ovosezonske Premier lige Moses je propustio samo dvije utakmice, postigao je dva gola, kreirao 20 prilika, upisao dvije asistencije i imao 37 uspješnih klizećih startova.

Na putu je da osvoji titulu, Plavcima trebaju još samo tri boda iz preostale tri utakmice kako bi postali prvaci, a to bi se moglo dogoditi već u petak kada će igrati protiv West Bromwich Albiona.

[su_bet365__1m_spectacular]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!