Conte se vraća treniranju klubova

Izbornik Italije Antonio Conte, koji je tu funkciju preuzeo na ljeto, očigledno ne uživa na klupi Azzura. Italija koja se nalazi u istoj kvalifikacijskoj skupini s Hrvatskom, mogla bi već nakon Eura 2016. ostati bez izbornika. Antonio Conte očigledno se teško snalazi u situaciji gdje nije  svakodnevno u kontaktu s igračima, terenom, treninzima i sl.

Talijanskim je novinarima priznao kako se nakon EURA vidi u nekom talijanskom ili europskom klubu, na dodavši razloge: “Voditi nacionalnu momčad sasvim je drugačije. Prije sam imao svakodnevni kontakt s igračima i osjetio miris trave, ali odlučio sam se za izborničku poziciju što nije bilo lako, ali smatrao sam da je to bila prava odluka. Nije da mi nedostaje klub, volim raditi, a s ovakvim ritmom i manjkom kontinuiteta je teško.”

Ovakvog je stajališta većina uspješnih mlađih klupskih trenera, koji većinom govore kako će preuzeti reprezentaciju tek u kasnijoj dobi, te kako ne mogu bez svakodnevnog kontakta s nogometom. Inače Conte je prije preuzimanja Italije vodio Juventus, te s njime bilježio sjajne rezultate osvojivši 3 scudetta u nizu.