NaslovnicaVijestiCosta o tandemu sa Suarezom: Jedan da udara, drugi da grize

Costa o tandemu sa Suarezom: Jedan da udara, drugi da grize

Atletico Madrid deklasirao je Granadu (6:1) u utakmici trećeg kola La Lige, u kojoj je debitirao Luis Suarez, postigavši dva gola, uz jednu asistenciju, i to za samo 20 minuta provedenih u igri.

Diego Costa otvorio je goleadu u utakmici protiv Granade, a u 70. minutu na terenu ga je zamijenio Luis Suarez, igrač koji mu je direktna konkurencija za mjesto u timu.

Costa nema problem što ima suigrača takvog kalibra, a sudeći po izjavi poslije utakmice ima i plan i vjeruje da bi njih dvojica mogli da budu odličan tandem:

“Veoma dobro. Jedan da udara, drugi da grize”, našalio se Costa na svoj i Suarezov račun.

“Imamo igrača poput Luisa koji je, srećom, napustio Barcelonu. Ne znam kako ga je takav klub pustio, ali za nas je dobro. Mnogo će nam donijeti svojim golovima kao i samom pojavom u svlačionici. On ima ratnički duh, ima želju za pobjedom i osvajanjem trofeja. Srećan sam zbog pobjede i što sam bio u prilici da postignem gol u prvoj službenoj utakmici. To mi daje samopouzdanje”, dodao je Costa.

Pominje se i da bi Costa mogao da napusti Atletico, on o tome ne želi da razmišlja:

“Prepuštam klubu da odlučuje o mojoj budućnosti. Nijednog trenutka ne želim da budem teret, naprotiv. I jasno sam to svima stavio do znanja. Čitam i ja da će me prodati i ako bude tako, odlazim. Ako ostanem, nastaviću da se borim kao i do sada, samo da me ozljede zaobiđu”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!