NaslovnicaVijestiCoutinho tvrdi: Možemo osvojiti Ligu prvaka!

Coutinho tvrdi: Možemo osvojiti Ligu prvaka!

Nogometaš Bayerna iz Minhena Philippe Coutinho tvrdi kako Bavarci mogu osvojiti Ligu prvaka ove sezone.

“Bayern svakako ima kvalitet da osvoji Ligu prvaka”, kaže nekadašnji as Liverpoola, koji je u Bayern stigao kao igrač Barcelone na posudbi.

“Prezadovoljni smo kako su se stvari odvijale jesenas u Ligi prvaka. Vjerujemo da ćemo tako nastaviti i u nokaut fazi”, kaže omaleni Brazilac.

Bavarci su za protivnika u osmini finala izvukli Lampardov Chelsea, ekipu sa kojom su ranijih godina imali neizvijesne utakmice. Od londonskih Bluesa su 2012. izgubili već “dobijeno” finale pred svojim navijačima na Allianz Areni.

“Neću ništa novo reći ako kažem da je uvijek teško u nokaut fazi, protiv koga god da igrate. Chelsea je dobra ekipa, ali vjerujem da ćemo proći dalje. Zapravo, vjerujem da imamo kvalitet da ove godine idemo do samog kraja u borbi za trofej”, ističe Coutinho.

On je nakon početnih osporavanja pokazao kvalitet i nametnuo se kao jedan od najboljih igrača u timu Hansa-Dietera Flicka, novog trenera koji je u toj ulozi naslijedio Niku Kovača.

“Flick je napravio sjajan ambijent u ekipi. A kad se zabavljate, onda vam je i posao lakši. Odlična atmosfera se vidi na svakom koraku, kako na treninzima tako i na utakmicama”, poručuje Brazilac iz trening kampa u Kataru gdje se Bayern priprema za nastavak sezone.

Coutinho je u prvom dijelu odigrao 22 utakmice za giganta iz Minhena i zabilježio po sedam golova i asistencija.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!