NaslovnicaVijestiCristiano Ronaldo dobio poruku od Alija Daeija nakon što se izjednačio sa...

Cristiano Ronaldo dobio poruku od Alija Daeija nakon što se izjednačio sa njegovim rekordom!

Ali Daei poslao je Cristianu Ronaldu poruku podrške nakon što se izjednačio sa njegovim rekordom postignutih golova za reprezentacije.

Ronaldo je postigao 108. i 109. pogodak za Portugal tijekom njihovog remija sa Francuskom (2-2).

Izjednačio ga je sa Daeijem koji je zabio 109 puta u 149 nastupa za Iran između 1993. i 2006. godine.

52-godišnjak se oglasio na Instagramu i čestitao napadaču Juventusa Ronaldu na postignuću.

Rekao je: “Čestitam @cristianu koji je sada na još jedan gol od obaranja rekorda u postignutim golovima za reprezentacije.”

“Počašćen sam što će ovo izuzetno postignuće pripasti Ronaldu, velikom nogometnom prvaku i brižnom humanisti koji nadahnjuje i utječe na živote širom svijeta.”

Daei drži rekord od 2000. godine, ali čini se da će tome doći kraj ovog ljeta. Ronaldo je do sada zabio petputa na Europskom prvenstvu, uspio pronaći mrežu u sve tri utakmice u skupinama.

Dva je postigao u pobjedi protiv Mađarske (3-0), te postigao pogodak u porazu od Njemačke (4-3). Zatim je sinoć to uradio ponovo i protiv Francuske.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!