NaslovnicaVijestiCristiano Ronaldo ruši svjetski rekord u utakmici protiv Hrvatske?

Cristiano Ronaldo ruši svjetski rekord u utakmici protiv Hrvatske?

Najbolje reprezentacije Europe pripremaju se za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, koje započinje 14. lipnja. Hrvatska je uspješno završila prvu pripremnu utakmicu pobjedom 3:0 protiv Sjeverne Makedonije na Rujevici, no sada je čeka mnogo teži i ozbiljniji ispit.

Momčad Zlatka Dalića će u subotu gostovati u Lisabonu, gdje će se suprotstaviti reprezentaciji Portugala u posljednjem testu prije Eura.

Cristiano Ronaldo će u Njemačkoj postati prvi igrač u povijesti s nastupima na šest europskih prvenstava. Odmah iza njega je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je nastupio na pet različitih Eura. Nije sigurno hoće li Ronaldo biti u sastavu za utakmicu protiv Hrvatske jer je dobio kraći odmor nakon sezone prije nego što se pridruži Portugalu. Ako nastupi u subotu, postavit će novi svjetski rekord.

Ako Ronaldo nastupi u subotu, to će mu biti 1226. utakmica u karijeri. Nitko u povijesti nogometa nije odigrao toliko utakmica na najvišoj razini, uključujući prvoligaški nogomet, nacionalne kupove, međunarodna klupska natjecanja i reprezentativne utakmice. Trenutno Ronaldo dijeli rekord s brazilskim vratarom Rogerijom Cenijem, koji je karijeru završio 2015. godine.

Ronaldo već drži rekord za najviše nastupa u reprezentaciji. Za Portugal je odigrao 206 utakmica i jedini je igrač u povijesti s više od 200 nastupa za nacionalnu momčad. Profesionalnu karijeru započeo je 2002. godine i zasad nema namjeru stati, što znači da će svoje rekorde još dodatno poboljšati.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!