NaslovnicaVijestiČudno pravilo UEFA: Pobjednika će odlučivati izvlačenje kuglica?!

Čudno pravilo UEFA: Pobjednika će odlučivati izvlačenje kuglica?!

Pred nama je prva reprezentativna akcija u razdoblju pandemije koronavirusa, a tim povodom UEFA je donijela nova pravila, a najzanimljivije od njih je mogućnost odlučivanja pobjednika ždrijebom.

Uoči predstojeće reprezentativne akcije, europska nogometna unija (UEFA) usvojila je novi set pravila posvećen koronavirusu, koji uključuje i da se ishod utakmice rješava ždrijebom, ukoliko ne postoji mogućnost njenog odigravanja.

Ukoliko se zakazani susret ne odigra zbog koronavirusa i da se novi datum ne može odrediti, a da odgovornost za to ne snose nijedna od dvije reprezentacije, konačan rezultat meča odlučivaće se ždrijebanjem.

U tom slučaju moguća su tri ishoda – trijumf domaćina od 1:0, trijumf gostiju od 1:0 ili neriješen rezultat 0:0. Naravno, do ovakvog scenarija doći će tek pošto se prethodno iscrpe sve mogućnosti za odigravanje utakmice ili zakazivanja novog termina.

Prema odluci UEFA, meč će se igrati ukoliko timovi mogu da računaju na najmanje 13 igrača, računajući i jednog golmana. U suprotnom, najprije dolazi do njegovog odlaganja, a na kraju, ako je to potrebno, i do pomenutog ždrijebanja.

Ipak, malo je vjerovatno da će doći do ovakvog presedana u praksi, te da ova opcija stoji jedino u slučaju poprilično neočekivanog spleta okolnosti.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!