NaslovnicaVijestiDa li će se uopšte nastaviti prvenstvo? Bundesliga se ipak ne vraća...

Da li će se uopšte nastaviti prvenstvo? Bundesliga se ipak ne vraća 9. maja, konačna odluka iduće sedmice

Daily Mail javlja kako su ipak odgodili početak njemačke Bundeslige, odnosno da su pomjerili datum kada bi trebali saopštiti konačnu odluku. Za sada je samo sigurno da se prvenstvo neće početi igrati prije 16. maja.

Nijemci su odgodili datum u kojem su trebali donijeti konačnu odluku za nastavak prvenstva Njemačke. To znači da bi se Bundesliga, kao prva velika europska nogometna liga, mogla vratiti 16. maja no za sada nema zvanične potvrde a i datum je još jednom pomjeren, što dodatno komplikuje stvari.

(VIDEO) Sir Alex Ferguson na ‘TKO ŽELI BITI MILIONER’ stigao do 64.000 funti!

U početku je bilo predviđeno da se njemački klubovi mogu vratiti na teren tjedan dana ranije, 9. maja.

Bundesliga je prekinuta od sredine marta, kada je koronavirus napao Europu i potpuno zaustavio nogomet.

Nakon što se utakmice bez gledatelja u njemačkom prvenstvu ponovo budu mogle igrati, na stadionu će moći biti smješteno do 213 ljudi, a dodatnih 109, uključujući zaštitare, radit će izvan stadiona. Igrači će proći testove i druge preventivne mjere. Ako je jedan od igrača pozitivan, morat će ići u izolaciju, ali to ne znači da će cijeli tim morati ići u izolaciju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!