NaslovnicaVijestiDA LI JE MOGUĆE? Barcelona planira vratiti bivšu zvijezdu, unatoč tome što...

DA LI JE MOGUĆE? Barcelona planira vratiti bivšu zvijezdu, unatoč tome što ima 36 godina!

Nakon što je danas defanzivac Paris Saint-Germaina Dani Alves potvrdio kako napušta klub na kraju sezone, pojavile su se špekulacije kako bi se mogao vratiti u svoj bivši klub Barcelonu.

Barcelona želi vratiti Alvesa

Prošle su tri godine otkako je Brazilac napustio Camp Nou i otišao u Juventus, gdje je u jednoj sezoni, koliko se tamo zadržao, osvojio Scudetto i Kup Italije. Zatim je besplatno otišao i u PSG 2017. godine, gdje je također osvojio nekoliko trofeja.

Alves je u dresu ‘Parižana’ svojoj kolekciji pridodao dvije titule prvaka Francuske, Kup Francuske, i Liga kup, te je spreman za novi izazov, vjerovatno njegov posljednji u bogatoj karijeri, s obzirom da ima 36 godina.

On je poručio: “Danas zatvaram još jedan ciklus u svom životu, ciklus pobjeda, učenja i iskustva. Želim zahvaliti PSG obitelji na prilici da zajedno ispišemo stranicu u povijesti ovog kluba. Želim se zahvaliti svom osoblju na ljubavi i poštovanju od prvog dana, vi činite ovaj klub više posebnim.”

“U životu sve ima početak, sredinu i kraj, a sada je došlo vrijeme da stavim točku i na ovo. Izvinjavam se ako u bilo kojem trenutku nisam bio dovoljno dobar, izvinjavam se ako sam nekada pravio greške, pokušao sam dati sve od sebe.”

Iako je pri kraju karijere, Alves i dalje važi za vrlo dobrog desnog beka, te nema sumnje kako će brojni klubovi biti zainteresirani za njegovo dovođenje. Španjolska radio stanica RAC1 je već izvijestila kako je on stupio u kontakt sa čelnicima Barcelone, sa kojima je razgovarao o mogućem povratku u klub.

Ukoliko zaista dođe do tog transfera, on će se tako ponovo ujediniti sa Lionelom Messijem, sa kojim je imao skoro telepatsku vezu. On je prošle godine dao zanimljivu izjavu o katalonskom gigantu, kada je rekao: “Barcelona je moj dom, nemoguće je reći da se ne bih vratio tamo. Vratio bih se već sutra ukoliko bi me pozvali.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!