NaslovnicaVijestiDA LI JE MOGUĆE? Igračima Liverpoola zabranjeno da nose oznaku prvaka svijeta...

DA LI JE MOGUĆE? Igračima Liverpoola zabranjeno da nose oznaku prvaka svijeta na dresovima, a evo i zašto!

Po prvi put u dugogodišnjoj povijesti kluba, Liverpool je postao prvak svijeta. ‘Redsi’ su u napetoj završnici u finalu Klupskog svjetskog prvenstva rezultatom 1-0 uspjeli slaviti protiv osvajača Copa Libertadores Flamenga, a gol u sudijskoj nadoknadi je postigao Roberto Firmino.

Liverpool neće nositi nove dresove u Premier ligi

Kao nagradu za ovaj uspjeh, igrači Jurgena Kloppa će se moći pohvaliti tim noseći posebnu zlatnu oznaku na dresu veličine 78mm x 57mm, koja označava kako su na vrhu svijeta. Međutim, iako će ovu oznaku nositi odmah u predstojećoj nokaut fazi Lige prvaka, to navodno neće biti slučaj kada su u pitanju utakmice Premier lige.

Naime, razlog za to su pravila najzanimljivije lige na svijetu. U pravilima stoji da sve promjene koje klub želi izvršiti na postojećim dresovima moraju proći formalni postupak prijave, a isto će važiti i za FA Kup, u kojem će Liverpool ugostiti velikog gradskog rivala Evertona u trećoj rundi sljedećeg mjeseca.

Nije u potpunosti jasno da li će čelnici engleskog velikana morati podnositi ovu prijavu za ostatak ove sezone, ili će im vodstvo Premier lige dozvoliti promjenu na dresu. Ipak, u Ligi prvaka neće imati probleme, s obzirom da će se tamo moći pohvaliti novim dresovima već u osmini finala protiv Atletico Madrida.

Glasogovornik FIFA-e je za službenu klupsku stranicu Liverpoola povodom svega ovoga izjavio: “Prema pravilima FIFA-e, pobjednički tim može nositi oznaku FIFA Klupskog prvaka svijeta od dana kada postane prvak, pa sve do finala sljedećeg izdanja ovog takmičenja.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!