NaslovnicaVijestiDA LI JE OVO MOGUĆE: Evo zbog čega uprava Arsenala ne želi...

DA LI JE OVO MOGUĆE: Evo zbog čega uprava Arsenala ne želi dovesti Carla Ancelottija na poziciju trenera!

Prema pisanju brojnih medija, čelnici Arsenala uopšte ne smatraju Carla Ancelottija kandidatom za preuzimanje klupe njihovog kluba. Talijanski stručnjak je trenutno bez posla nakon što je dobio otkaz u Napoliju, te su se pojavile špekulacije kako bi se mogao vratiti u Premier ligu.

Arsenal ne želi Carla Ancelottija za trenera

Interes za njega navodno pokazuje Everton, ali ESPN izvještava kako u Arsenalu uopšte ne razmišljaju o njemu kao kandidatu za trenersku poziciju, i to zbog dva razloga.

Naime, prvi razlog je taj što se 60-godišnjak ne uklapa u profil trenera kojeg traže, a drugi je taj što su zabrinuti zbog njegovog učinka u trenerskoj karijeri u posljednjih nekoliko godina. Unatoč tome što se smatra jednim od najboljih trenera u povijesti nogometa, ‘Topnici’ su zabrinuti zbog njegovih kratkih mandata u posljednja dva kluba, Bayern Munchenu i Napoliju.

Ancelotti je dobio otkaz u Bayern Munchenu tokom svoje druge sezone u bavarskom klubu, dok je jučer također dobio otkaz i u Napoliju nakon nekoliko mjeseci visokog pritiska uslijed razočaravajućih rezultata njegovog tima u novoj sezoni.

Ipak, iako njega ne smatraju kandidatom, u Arsenalu će održati razgovor sa oko deset trenerskih imena, nakon čega će donijeti konačnu odluku tko će zamijeniti Unaija Emeryja. Pored toga, postoji mogućnost i da privremeni trener i klupska legenda Freddie Ljungberg dobije stalni ugovor ukoliko se dokaže u narednom periodu.

Ljungberg je na špekulacije o mogućem dolasku Ancelottija na Emirates rekao: “Pokušavam se samo fokusirati na svoj posao. Koga će klub izabrati za poziciju trenera, to potpuno ovisi o njima. Ne miješam se u to.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!