NaslovnicaVijestiDa li znate šta se desilo sa Leicesterom na današnji dan prije...

Da li znate šta se desilo sa Leicesterom na današnji dan prije osam godina?

Leicester City je šampion Premier lige za sezonu 2015/16, što je samo po sebi nevjerovatan podvig, ali šta ga čini još nestvarnijim?

Leicester

Na današnji dan 2008. godine Leicester je ispao u League One, treći rang engleskog fudbala.

Remi bez golova kod Stoke Cityja u Championshipu 2007/08 zapečatio je sudbinu Leicestera i poslao ih u niži rang, istovremeno obezbijedivši Stokeu plasman u Premier ligu. Osam godina kasnije, fascinantan je uspon koji su doživjele Lisice.

Umjesto da razmišljaju o tome kako će se vratiti u drugu ligu, u Leicesteru će ove godine razmišljati o nastupu u Ligi prvaka, te kako odbraniti šampionski naslov.

“Ovo je poražavajući dan za sve nas”, rekao je tadašnji menadžer Leicestera Ian Holloway, nakon remija protiv Stokea, inače, čak peti menadžer kluba u toj sezoni!

“Isuviše puta nismo učinili što je do nas, nismo postizali golove, a tabela ne laže. Karakter tima treba da bude preispitan. Iznevjerili smo navijače.”

[su_bet_at_home_koeficijenti]

Leicester je ove sezone uradio potpuno suprotno, te je nadmašio očekivanja i najvećih optimista, izdržao trku do kraja dok su još mnogi sumnjali i njih, te okitio se šampionskom titulom po prvi put u klupskoj istoriji.

Jedan igrač koji je bio član tima koji je ispao u treću ligu te 2008, još uvijek je u Leicesteru, Andy King, veteran u veznom redu. Iako rezerva u šampionskom timu, prešao je nevjerovatan put za osam godina, igrajući u trećem rangu engleskog fudbala, a sada je postao šampion Engleske! Zaista, rijedak kuriozitet u svijetu fudbala.

Dva kola prije kraja Premiershipa, Leicester ima nedostižnih sedam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Tottenham, koji je remizirao protiv Chelseaja, te tako ostao i bez teoretskih šansi za naslov.

Leicester u subotu na svom King Power stadionu dočekuje Everton, u utakmici na kojoj će im biti uručen šampionski pehar koji će podići kapiten, Wes Morgan, kao i zlatne medalje, te upriličena proslava titule prvaka.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!