NaslovnicaVijestiDalić objasnio razloge poraza od Mađarske i poručio: Sada protiv nas igraju...

Dalić objasnio razloge poraza od Mađarske i poručio: Sada protiv nas igraju 200 na sat!

Zlatko Dalić objasnio je razloge poraza od Mađarske u drugoj utakmici kvalifikacija za Euro 2020, poručivši kako sada protiv Hrvatske, aktualnog viceprvaka svijeta, svi igraju “200 na sat”.

Mađarska je nakon preokreta savladala Hrvatsku u Budimpešti sa 2:1, a Zlatko Dalić bio je nakon toga vidno razočaran.

“Teško veče je iza nas. Budimpešta nije bila naš srećan grad. Čestitam Mađarima na pobjedi”, rekao je Dalić koji je pokušao da analizira meč i da dođe do zaključka gdje je pošlo naopako.

“Pali smo poslije prvog gola, umjesto da smo krenuli, dali još koji gol i dokrajčili ih. I onda povrh svega primimo gol u završnici prvog poluvremena. Trebalo je da budemo mnogo agresivniji, ali sva inicijativa bila je jalova. Potom smo drugi gol primili poslije prekida”, izjavio je izbornik Hrvatske.

Imao je Dalić kritike na račun svojih napadača.

“Nismo bili kreativni. Ostali smo bez ideje, Modrić je pokušavao, ali je negdje na pola puta zapinjao, nismo igrali ‘jedan na jedan’ sve dok Brekalo nije ušao u igru. Promijenili smo formaciju njegovim ulaskom, krenuli smo tada s dva napadača, išao sam po taj gol. Nažalost, nismo uspjeli. Moramo biti borbeniji i agresivniji, momcima mora da bude jasno da svi protiv nas igraju 200 na sat, sad smo mi lovina, aktuelni viceprvaci svijeta”, poručio je Dalić.

Na kraju Dalić je poručio da nema mjesta očajanju i da podignute glave mora da se nastavi dalje.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!