NaslovnicaVijestiDalić prilagođava sastav za osvajanje trofeja: Bez ključnih izvođača penala, tko će...

Dalić prilagođava sastav za osvajanje trofeja: Bez ključnih izvođača penala, tko će zamijeniti Modrića i Brozovića?

Danas se Hrvatska suočava s finalom prijateljskog turnira ACUD Cupa protiv domaćina Egipta. Hrvatski tim je došao do ovog finala nakon pobjede protiv Tunisa u izvođenju penala, gdje su izabranici Zlatka Dalića pobijedili rezultatom 5:4.

Ivica Ivušić istaknuo se kao heroj izvođenja penala, braneći tri udarca tijekom sedam serija. S druge strane, Egipat je do finala stigao uz podršku domaćih navijača i pobjedom 1:0 protiv Novog Zelanda. Mohamed Salah, legenda Liverpoola, neće nastupiti na ovom turniru niti u finalu protiv Hrvatske.

Nakon susreta s Tunisom, Dalić je izrazio nezadovoljstvo određenim dijelovima igre: “Bila je to teška utakmica protiv teškog protivnika. Cijelo vrijeme njih 10 je stajalo u bloku, a ni mi nismo bili brzi ni okomiti. Nedostajalo je utrčavanja u prazan prostor, nismo dolazili u situacije da zabijemo gol Ti jedanaesterci su uvijek kvalitetni i lutrijski. Zadovoljan sam kako smo pristupili utakmici, naši igrači su dali sve od sebe, ali nije više bilo dubinskih lopti i praznog prostora pa smo u drugom poluvremenu malo krenuli s izmjenama i to nam je bio cilj,” rekao je Dalić koji je najavio da će u finalu istrčati drugačija postava.

Jedina izričita promjena koju je istaknuo jest zamjena na vratarskoj poziciji. Umjesto junaka polufinala Ivušića počet će Nediljko Labrović, a u drugom dijelu bi ga trebao zamijeniti Dominik Kotarski. Ipak, promjena na vratarskoj poziciji nije jedina koju možemo očekivati.

U tijeku polufinalne utakmice, zbog ozljede teren je napustio Martin Erlić. Njega bi mogao zamijeniti drugi stoper iz Serie A, Marin Pongračić. Pongračić, koji je rođen u Njemačkoj ima pet nastupa za Hrvatsku. Ove sezone, igrač je nezamjenjiv u momčadi Leccea, koja, suprotno očekivanjima, uporno bježi od borbe za ostanak.

Pored njega, opcije za stopera su još Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car i Domagoj Vida. Josip Stanišić igra odlično u najatraktivnijoj momčadi Europe, Bayer Leverkusenu, i na pragu je osvajanja Bundeslige. Stoga je vjerojatno da će Dalić nagraditi Stanišića mjestom na desnom boku, gdje bi zamijenio svog imenjaka Juranovića.

Očekuje se da će nositelji igre Hrvatske u sredini dobiti poštedu ili ograničeno vrijeme na terenu. Mateo Kovačić, koji nije prvi izbor Pepa Guardiole u Manchester Cityju, mogao bi započeti u finalu, dok bi Mario Pašalić i Lovro Majer mogli biti opcije umjesto Luke Modrića i Marcela Brozovića.

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!