NaslovnicaVijestiDalić o Rebićevim komentarima: Koji je to naš neuspjeh?! Trebao je ostati...

Dalić o Rebićevim komentarima: Koji je to naš neuspjeh?! Trebao je ostati frajer…

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić gostovao je u posebnom izdanju HRT-ove emisije Europeo, u kojoj je analizirao nastup Vatrenih na Euru, a dotakao se i komentara Ante Rebića, koji su podigli veliku prašinu.

“U ove tri godine, koji je to bio naš neuspjeh? Mi smo imali 15 poraza, koliko se sjećam u mom mandatu, izgubili smo tri puta od Francuske, dva puta od Engleske i Španjolske, Portugala, Brazila, Belgije. Sve velikih reprezentacija. Hrvatska je igrala takve, velike utakmice. Mrlja je poraz 6:0 u Elcheu sa Španjolcima, Mađarska i Slovenija. Drugo ništa nije neuspjeh. Igrali smo Ligu nacija koja je bila prejaka za nas u tim trenucima. Prvu Ligu nacija s Engleskom i Španjolskom, kasnije Portugal, to su ti neuspjesi. Da nije njih, bilo bi prijateljskih utakmica i ne bi se tako govorilo. Svaki komentar podržavam i poštujem. Svatko ima pravo izjasniti se i reći što misli. Ja bih to ostavio cijeli život, ne bih to brisao za 20 minuta. Ostani frajer za cijeli život”

Na pitanje da li je Rebić ovim potezom sebi zatvorio vrata reprezentacije, Dalić je odgovorio: “Tko sam ja da nekome zatvaram vrata reprezentacije? Nikad to nisam uradio.”

“Nama se dogodilo da se dan prije utakmice na naslovnicama hrvatskih medija objavi naš sastav, a ja sam sastav Engleske saznao jutro nakon utakmice. Da sad slažem priču svi bi se okupili 28. svibnja i nikoga ne bih pustio u mladu reprezentaciju, na kraju sam naštetio sam sebi, tu sam pogriješio”, rekao je izbornik.

Mijenjanje kopački Rebića, voda Gvardiola?

“Igrači tijekom igre mijenjaju kopačke, to se zna desiti, ali ne primi se gol i to se ne primjeti. Imali smo posjed lopte tada, ali smo je brzo izgubili, to se desi. Nisam se ni ja u toj situaciji snašao, otkud sad mijenjanje kopački, ne mogu ja voditi brigu o kopačkama, o vodi, klupi, iza klupe, ispred klupe… Ja snosim odgovornost za sve u ovoj reprezentaciji, od masera do liječnika, ja sam šef i od toga ne bježim. Pili su i Španjolci vodu, ali na brzinu su je bacili i zabili su gol.”

“Priznajem, dvije bizarne situacije koje su nas kaznile, a nisu nas kaznili iz puno boljih šansi. Da sam ja vidio da pita vodu, dao bih mu je ja, pili su je i Španjolci. Greške su bile bizarne, istina. Rekao sam Jošku još prije prve utakmice da je svaka njegova pogreška moja krivica. Ima 19 godina i on će u idućih 10 godina biti nositelj hrvatske reprezentacije, bilo kao stoper ili bočni. Drugi gol koji smo primili je njegova greška, ali to se dešava. Nema smisla upirati prstom, kriva je momčad, odgovornost je moja”, rekao je Dalić.

Čitav intervju i gostovanje izbornika Zlatka Dalića u Europeu možete pogledati ovdje.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!