NaslovnicaVijestiDalić uputio kritike na račun svojih igrača, najavio promjene za Škotsku

Dalić uputio kritike na račun svojih igrača, najavio promjene za Škotsku

Zlatko Dalić nije bio zadovoljan izdanjem njegovog tima, pošto je nogometna reprezentacija Hrvatske je odigrala 1:1 protiv reprezentacije Češke u drugom kolu grupne faze na Euru 2020.

Češka je povela golom najboljeg strijelca Eura Patrika Schicka iz penala, kojem je to bio treći pogodak na prvenstvu. Vatrene je od brodoloma u Glasgowu spasio Ivan Perišić koji je tako sačuvao nadu za prolazak u nokaut fazu, a da bi se to ostvarilo, Hrvatskoj je neophodna pobjeda protiv Škotske u posljednjem kolu grupne faze.

Nakon utakmice izjavu za medije dao je izbornik, Zlatko Dalić:

“Dogovor je bio da u prvom poluvremenu pokušamo preko desne strane, da Perišić radi jedan na jedan i napravi proboj pa centaršut, a s druge strane je Brekalo trebao ulaziti u međuprostor i stvarati igrača više. To uopće nije funkcioniralo, previše smo se trošili”.

“Bili smo spori i tromi na početku, loše smo igrali presing. Igrali smo ga suprotno od onog što smo dogovorili. Stiskali smo ih previše visoko, bezveze se trošili trkom do njihovog golmana.. Nismo bili kompaktni. U drugom dijelu smo bili bolji i na kraju je 1:1 zasluženo. Fali nam energije, puno se mučimo i trčimo pojedinačno” rekao je Dalić.

“Nismo mogli sastaviti ofenzivniju momčad. U prvom poluvremenu dali smo protivniku dosta prostora, preduboko smo izlazili, ekipa se raspala. Moramo tražiti igru po boku, koja će donijeti centaršut i više šansi.”

“Mislim da će nama biti dovoljna pobjeda protiv Škotske za prolaz dalje. Dobili smo još jednu šansu. Sve skupa mora biti bolje, moramo bolje. Nismo imali svježinu, vidi se da neki igrači nisu u ritmu, da ne mogu pratiti. Morat ćemo protiv Škotske ići s agresivnijim igračima, koji mogu više trčati. Moramo biti puno bolji”.

“Pokušali smo s Rebićem nešto slično kao nekoć s Mandžukićem, da terorizira suparničku obranu i oduzima lopte. Ideja je bila da ulazi prostor i izlazi u šansi. Nažalost, Rebić je to samo jednom napravio. Slažem se da kada igramo u špicu s igračem koji zna sačuvati loptu i odigrati pas da igramo bolje i kvalitetnije. To je istina.” zaključio je Dalić.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!