NaslovnicaVijestiDanas u mirovinu ide igrač koji je igrao za 31 klub u...

Danas u mirovinu ide igrač koji je igrao za 31 klub u 26 godina!

Danas je tužan dan za nogomet, jer vrhunski igrač odlazi u mirovinu. 44-godišnji Sebastian Abreu se oprašta od nogometa nakon 26-godišnje karijere u kojoj je igrao za 31 klub.

Danas u mirovinu

Nakon što je u četvrtak najavio odlazak u mirovinu, Abreu će odigrati posljednju utakmicu za Sud America protiv Liverpoola iz Montevidea u urugvajskoj ligi – što će biti njegov 851 službeni nastup.

‘El Loco’ kako ga još zovu, potpisao je ugovor za Sud u ožujku, nešto više od mjesec dana nakon što se pridružio brazilskom Athletic Clubu – u kojem je igrao četiri puta prije nego što mu je ugovor raskinut zbog pandemije koronavirusa.

2017. godine, veteran je oborio Guinnessov rekord za najveći broj profesionalnih nogometnih klubova za koje je igrao kada je potpisao ugovor sa čileanskim timom Audax Italiano.

Od tada je igrao za još pet klubova, ostavljajući u prašini prethodnog nositelja ovog rekorda Lutza Pfannenstiela, bivšeg njemačkog vratara, dok je nastavio dodavati klubove na svoju stranicu na Wikipediji.

Abreu je debitirao u Defensoru, a igrao je za klubove u 12 zemalja, uključujući Španjolsku, Argentinu, Meksiko, Grčku, Ekvador, Izrael, Brazil, Paragvaj, Čile i rodni Urugvaj.

Također je imao kratke boravke i nesupješne posudbe sa Santa Teclom i Boston Riverom, gdje je bio igrač-menadžer.

“Pravi je trenutak: nogometaševa zavjesa se spušta i trenerova se otvara”, komentirao je Abreu.

“Idem u mirovinu sa 44 godine, sa timom koji je u dobroj sportskoj situaciji. Potpuno sam uvjeren da je došlo vrijeme.”

Ulazeći u svoj posljednji susret, Abreu je postigao ukupno 404 gola uključujući 22 u 37 utakmica za Urugvaj.

Bet365 kladionica, najveća i najpopularnija online kladionica, ima fantastičnu promociju u kojoj daje 100% bonus dobrodošlice novim igračima. Toplo preporučujemo da odmah otvorite bet365 račun za klađenje i uzmete bonus dobrodošlice.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!