NaslovnicaVijestiDani Alves: On radi slične stvari na terenu kao što je radio...

Dani Alves: On radi slične stvari na terenu kao što je radio Thierry Henry

Defanzivac Paris Saint-Germaina Dani Alves otkrio je kako ga njegov novi suigrač Kylian Mbappe dosta podsjeća na legendarnog Thierryja Henryja, sa kojim je dijelio svlačionicu na Camp Nouu.

Alves otkrio tko ga podsjeća na Henryja

Brazilac je igrao zajedno sa Henryjem u Barceloni, te smatra kako Mbappe posjeduje slične karakteristike kao što je posjedovao njegov sunarodnjak.

U izjavi za Le Parisien, Alves je rekao: “Kylian Mbappe me podsjeća na Thierryja Henryja. Igrao sam sa Henryjem i njih dvojica rade jako slične stvari.”

“Mbappe je mlad, ali je napredovao jako brzo i ima nevjerovatan kvalitet. Veliko je zadovoljstvo igrati sa takvim igračem.”

[su_no1forfootball]

18-godišnjak je ove sezone u dresu Paris Saint-Germaina u osam nastupa postigao četiri gola i upisao pet asistencija.

Ukupno je ove godine u 42 odigrane utakmice postigao 24 gola i upisao 11 asistencija, te je oborio čak sedam rekorda u najelitnijem europskom klupskom takmičenju, Ligi prvaka.

Parižani, koji su trenutno vodeći u ligi sa 25 osvojenih bodova iz devet odigranih utakmica, večeras igraju derbi protiv velikog rivala Marseillea u gostima.

[su_bonus]

[su_watch_live_football]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!