NaslovnicaVijestiDani Carvajal pod istragom UEFA-e zbog nevjerovatnog razloga

Dani Carvajal pod istragom UEFA-e zbog nevjerovatnog razloga

UEFA je i službeno otvorila disciplinski postupak protiv defanzivca Real Madrida Danija Carvajala, nakon što je dobio žuti karton zbog odugovlačenja u pobjedi njegovog tima protiv APOELA u Nikoziji rezultatom 6-0 u utorak.

Carvajal pod istragom UEFA-e

Naime, 25-godišnji Španjolac se oko 20-ak sekundi namještao za izvođenje auta u sudijskoj nadoknadi, zbog čega mu je sudac odlučio dati žuti karton.

To znači da će propustiti sljedeću utakmicu, a u pitanju je finalna utakmica grupne faze Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, nakon koje će se Carvajal vratiti čist za nokaut fazu takmičenja.

Carvajal pod istragom UEFA-e

Međutim, iz UEFA-e su potvrdili kako je Dani Carvajal prekršio 15. članak u Disciplinskom pravilniku i s namjerom dobio žuti karton, te da je povodom toga pokrenuta istraga.

Ukoliko bude proglašen krivim od strane UEFA-e 7. decembra, Carvajal bi mogao biti suspendiran na dvije utakmice, tako da bi ipak mogao propustiti i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Ovo nije prvi put da se ‘kraljevski’ klub suočio s takvim otpužbama. Pod ovakvom istragom su u sezoni 2010/11 bili Sergio Ramos, Xabi Alonso i bivši trener Real Madrida Jose Mourinho, ali su sva trojica tada izbjegli dodatne kazne.

Svi smo se nagledali svakakvih odugovlačenja i ‘uzimanja’ vremena u nogometu, ali ovo što je Carvajal uradio spada među najzanimljivije pokušaje odugovlačenja ikada, vjerovatno i najsmješnije. U videu ispod možete pogledati kako je španjolski reprezentativac uspio isprovocirati suca da mu da žuti karton.

Los Blancosi su loše krenuli u novu sezonu. U La Ligi već nakon samo 12 odigranih kola za vodećom Barcelonom zaostaju čak deset bodova, dok drugoplasirana Valencia ima šest bodova više od njih.

U sljedećem kolu na Santiago Bernabeuu će ugostiti 18-plasiranu Malagu, dok katalonski klub gostuje upravo kod Valencije na Mestalli u derbiju 13. kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!