NaslovnicaVijestiLegendarni Dario Hubner otkrio kako je "švercovao" alkohol Gaddafijevom sinu

Legendarni Dario Hubner otkrio kako je “švercovao” alkohol Gaddafijevom sinu

Legendarni bivši italijanski napadač Dario Hubner otkrio je kako uprkos igranju nogometa na najvišem nivou nije mogao da odoli cigaretama i alkoholu, a ispričao je kako je jednom prilikom “prošvercovao” alkohol Gaddafijevom sinu, tada suigraču u Perugiji.

“Sjećam se kada smo bili u karantinu pred utakmicu, otac bi mi donosio domaću grapu i Marlboro cigarete. Sjećam se da smo imali klupske prostorije u blizini Trsta, tako da je moj otac mogao lako da dođe i da me snabdijeva. Sjećam se da sam jednom dao i saigraču Al-Saadiju Gaddafiju”, izjavio je Dario Hubner.

Al-Saadi Gaddafi je sin nekadašnjeg libijskog predsednika Muammara Gaddafija, koji je u sezoni 2003/04 igrao sa Hubnerom u Perugiji, a bio je i igrač libijske reprezentacije.

“Sjećam se da sam jednom dao flašu veoma jake grape Gaddafiju. Sutradan je zakasnio na trening. Mislio sam da je to bilo zbog pića, da mu nije prijalo. Ipak, on mi je poslije treninga prišao i rekao: ‘Mister Hubner, veoma dobro, grazie”, dodao je napadač iz Muggije.

“Pušio sam 20-25 Marlboro cigareta dnevno. Treneri su za to znali, ali me nisu spriječavali da pijem i pušim, dok god sam dobro igrao. Sport mi je spašavao zdravlje, konačno sam prestao da pušim tek prošle godine”, zaključio je Hubner.

Dario Hubner uskoro puni 53 godine, a bogata igračka karijera trajala mu je od 1987. do 2011. godine. Najuspješniji su mu bili dani provedeni u Ceseni, Bresciji i Piacenzi, a 2001. godine bio je sa 35 godina najbolji strelac Serie A sa Davidom Trezeguetom – postigao je 24 gola.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!