NaslovnicaVijestiDavid Beckham: Unitedov pad je bio neizbježan

David Beckham: Unitedov pad je bio neizbježan

Bivši igrač Manchester Uniteda izjavio je da je Unitedov pad bio neizbježan nakon umirovljenja Sir Alexa Fergusona.

ferguson

Tim sa Old Trafforda je pod vodstvom Fergusona osvojio čak 38 trofeja u 26 godina, ali od njegovog odlaska klub je osvojio samo jednu titulu, Community Shield pod vodstvom Davida Moyesa.

Louis van Gaal je prošle sezone osigurao povratak tima u Ligu prvaka, ali već su ispali u grupnoj fazi, a sada se suočavaju sa novim problemom. Nalaze se na petoj poziciji, a samo prva četiri tima idu u Ligu prvaka. Pored toga, u prvoj utakmici šesnaestine finala Europa lige poraženi su neočekivano od FC Midtjyllanda rezultatom 2-1.

Međutim, Beckham smatra da se takva trofejna suša mogla i očekivati nakon odlaska Fergusona, izvršnog direktora Davida Gilla, kao i nekih ključnih igrčaa kao što su Paul Scholes i Ryan Giggs, koji trenutno obavlja funkciju pomoćnika trenera.

40-godišnji Beckham je izjavio: “Kao navijač Manchester Uniteda, uvijek sam se nadao da klub neće prolaziti kroz krize, ali Unitedov pad je bio neizbježan. Kada vas napusti trener, to je ogromna promjena, ali također su izgubili i igrače kao što su Keane, Scholes i Giggs.”

“Tim je izgubio tako velike karaktere. David Gill je također odlučio napustiti klub, oni svi su bili sastavni dijelovi kluba.”

“Imali smo toliko uspjeha u posljednjih dvadeset godina da su ljudi, ukoliko nešto ne osvojimo jednu sezonu ili dvije, govorili da prolazimo kroz krizu. Manchester United je Manchester United.”

“Nije važno da li ga volite ili mrzite, to je jedan od najvećih, ako ne i najveći klub na svijetu, i trebao bi zadržati tu reputaciju. Jedini način da se zadrži ta reputacije je da se nastavi sa osvajanjem trofeja.”

[su_netbet_siroki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!