NaslovnicaVijestiDAVID LUIZ OTKRIO: Evo zbog čega je napustio Chelsea i otišao u...

DAVID LUIZ OTKRIO: Evo zbog čega je napustio Chelsea i otišao u Arsenal!

Novi defanzivac Arsenala David Luiz otkrio je kako je odluku o odlasku iz Chelseaja i prelasku u redove velikog gradskog rivala donio nakon opširnijeg razgovora sa novim trenerom ‘Plavaca’ Frankom Lampardom.

David Luiz o transferu u Arsenal

Brazilski reprezentativac je nekoliko dana pred kraj prelaznog roka odlučio iz zapadnog Londona preseliti u sjeverni, iznenadivši tako brojne navijače svog bivšeg kluba.

Lampard, koji je sa Luizom nastupao u dresu Chelseaja pred kraj svoje karijere prije nekoliko godina, priznao je kako Brazilac nije forsirao transfer, niti postavljao bilo kakve uslove čelnicima. Više od tjedan dana od tog transfera 32-godišnjak je sada konačno ‘otvorio dušu’ i otkrio glavni razlog zbog kojeg je otišao sa Stamford Bridgea.

U intervjuu za ESPN Brazil rekao je: “Bilo je veliko zadovoljstvo debitirati za Arsenal. To je novi izazov u mojoj karijeri, u kojoj sam donosio odluke i uživao u njima na najbolji mogući način. U razgovoru sa Lampardom otkrio sam kako je imao drugačije planove za ovu sezonu. Popričali smo potpuno iskreno i uvidjeli da su njegove ideje drugačije od mojih. Na kraju sam dobio priliku i poziv iz Arsenala, koji je veliki klub.”

David Luiz je impresionirao na svom debiju, na kojem je odigrao 90 minuta u pobjedi protiv Burnleya rezultatom 2-1 proteklog vikenda na Emiratesu. Pored njega, još jedan od novih igrača je upisao svoj debi, a riječ je o Daniju Ceballosu, koji je također odigrao sjajno, te na kraju proglašen igračem utakmice.

Pohvale na njihov račun nisu izostale ni od strane trenera Unaija Emeryja, koji je rekao: “Ovo je bilo jako dobro. Službeno su odigrali prve utakmice kod kuće. Individualno su svi bili dobri, Pepe je bio dobar, Dani također, David Luiz isto, kao i ostali. Jedina stvar koju nismo uspjeli danas je sačuvati mrežu netaknutom, ali sljedeći put hoćemo.”

Najnovije vijesti

Fenerbahče odlučio istupiti iz turske lige?

0
Fenerbahče, renomirani turski nogometni klub, iznio je u ponedjeljak svoje razmišljanje o eventualnom istupanju iz nacionalne lige nakon što su njegovi igrači brutalno napadnuti...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!