NaslovnicaVijestiDAVID LUIZ OTKRIO: Evo zbog čega je napustio Chelsea i otišao u...

DAVID LUIZ OTKRIO: Evo zbog čega je napustio Chelsea i otišao u Arsenal!

Novi defanzivac Arsenala David Luiz otkrio je kako je odluku o odlasku iz Chelseaja i prelasku u redove velikog gradskog rivala donio nakon opširnijeg razgovora sa novim trenerom ‘Plavaca’ Frankom Lampardom.

David Luiz o transferu u Arsenal

Brazilski reprezentativac je nekoliko dana pred kraj prelaznog roka odlučio iz zapadnog Londona preseliti u sjeverni, iznenadivši tako brojne navijače svog bivšeg kluba.

Lampard, koji je sa Luizom nastupao u dresu Chelseaja pred kraj svoje karijere prije nekoliko godina, priznao je kako Brazilac nije forsirao transfer, niti postavljao bilo kakve uslove čelnicima. Više od tjedan dana od tog transfera 32-godišnjak je sada konačno ‘otvorio dušu’ i otkrio glavni razlog zbog kojeg je otišao sa Stamford Bridgea.

U intervjuu za ESPN Brazil rekao je: “Bilo je veliko zadovoljstvo debitirati za Arsenal. To je novi izazov u mojoj karijeri, u kojoj sam donosio odluke i uživao u njima na najbolji mogući način. U razgovoru sa Lampardom otkrio sam kako je imao drugačije planove za ovu sezonu. Popričali smo potpuno iskreno i uvidjeli da su njegove ideje drugačije od mojih. Na kraju sam dobio priliku i poziv iz Arsenala, koji je veliki klub.”

David Luiz je impresionirao na svom debiju, na kojem je odigrao 90 minuta u pobjedi protiv Burnleya rezultatom 2-1 proteklog vikenda na Emiratesu. Pored njega, još jedan od novih igrača je upisao svoj debi, a riječ je o Daniju Ceballosu, koji je također odigrao sjajno, te na kraju proglašen igračem utakmice.

Pohvale na njihov račun nisu izostale ni od strane trenera Unaija Emeryja, koji je rekao: “Ovo je bilo jako dobro. Službeno su odigrali prve utakmice kod kuće. Individualno su svi bili dobri, Pepe je bio dobar, Dani također, David Luiz isto, kao i ostali. Jedina stvar koju nismo uspjeli danas je sačuvati mrežu netaknutom, ali sljedeći put hoćemo.”

Najnovije vijesti

Navijači ismijavali Riceovu djevojku zbog izgleda, nakon čega je izbrisala sve...

0
Navijači Chelseaja na tribinama Emiratesa tijekom prošlog derbija ismijavali su izgled djevojke Declana Ricea, nakon čega je ona poduzela radikalan korak i izbrisala sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!