NaslovnicaVijestiDavid Moyes otkrio kako je prije četiri godine velika zvijezda Bayerna pristala...

David Moyes otkrio kako je prije četiri godine velika zvijezda Bayerna pristala na prelazak u United: “Obavio sam satanak sa njim i on je pristao..”

Za razliku od Van Gaala i Mourinha ( koji također nisu pretjerano uspješni), bivši Unitedov šef David Moyes proživo je veoma nesupješan period u klubu. Bez obzira što je osvojio Community Shield, navijači i uprava tada su bili naviknuti na uspjehe te je njegova epizoda u Unitedu brzo završena.

55-godišnji bivši strateg Evertona dobio je težak domaći zadatak gdje je morao da zamijeni legendarnog Alexa Fergusona koji je otišao u mirovinu. Ipak, pritisak je bio prevelik te je otpušten već u prvoj sezoni.

NEKOLIKO IZNENAĐENJA? Ovo je 10 klubova koji izdvajaju najviše novca za plate nogometaša

Tokom ljetnog transfer roka u vezu sa Unitedom su se dovodili Leighton Baines, Gareth Bale i Cesc Fàbregas, no Moyes nije uspio u klub dovesti ni jedno od velikih imena te je njegovo najveće ljetno pojačanje bio Marouane Fellaini iz Evertona.

Međutim, bivši trener Real Sociedada i Sunderland nedavno je otkrio da je postigao dogovor oko potpisivanja Tonija Kroosa prije pet godina.

Bivši veznjak Bayern Munchena potpisao je za Real Madrid 2014., no Moyes je u njemu vidio idealnu zamjenu za umirovljenog Paul Scholesa.

“Toni Kroos se složio da pređe u Manchester United”, rekao je Moyes za talkSPORT.

“Upoznao sam se sa njim i njegovom suprugom i sve smo se dogovorili kad je još bio u Bayernu. No tada se pojavio Real, i transfer je propao.”

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!