NaslovnicaVijestiDavinson Sanchez objasnio zašto je odbio prelazak u Barcelonu

Davinson Sanchez objasnio zašto je odbio prelazak u Barcelonu

Defanzivac Tottenham Hotspura Davinson Sanchez izjavio je kako ga Barcelona nije uspjela nagovoriti na dolazak na Camp Nou samo godinu dana prije nego što je stigao u Tottenham.

Davinson Sanchez odbio Barcelonu

Kolumbijac je skupio 18 nastupa u Premier ligi otkako je stigao u Tottenham Hotspur iz Ajaxa prošlog ljeta za 40 miliona eura, postavši tako najskuplje pojačanje u povijesti kluba.

21-godišnjak je dobio veliki broj pohvala za svoje nastupe ove sezone, uključujući i nastup protiv Real Madrida u grupnoj fazi Lige prvaka. Međutim, on je trenutno mogao igrati u drugom klubu. Kako priznaje, 2016. godine je odbio ponudu Barcelone, te je odlučio potpisati za Ajax.

“Tad sam imao ponudu Barcelone na stolu, ali morate razmisliti o uslovima. To se desilo odmah nakon što sam osvojio Libertadores Kup i morao sam otići u Barcelonin B tim”, rekao je Sanchez za španjolsku Marcu.

“Iako sam bio siguran da bih u tom slučaju svakako završio u prvom timu Barce, jer imam dosta samopouzdanja u svoje sposobnosti, odlučio sam otići u Ajax gdje sam odigrao 50 utakmica i to je ono što mi je bilo potrebno.”

[su_bonus]

Kada je Tottenham Hotspur počeo pokazivati interes za njega početkom ljetnog prelaznog roka, njihov trener Mauricio Pochettino ga je uspio uvjeriti kako će igrati redovno u prvom timu, nešto što mu u Barceloni godinu dana ranije nisu mogli osigurati.

“Prva osoba s kojom sam razgovarao bio je Pochettino. Imao sam priliku da odem u Italiju, ali Mauricio me uvjerio na dolazak ovdje”, dodao je Sanchez, te nastavio: “On je i sam bio centralni defanzivac i osjećam kako mu mogu vjerovati, jer ono što on želi od mene izgleda vrlo razumno. Kad razgovara sa mnom, razgovara licem u lice i pokušavam slušati sve što kaže.”

U Barceloni vjerovatno nisu mnogo razočarani zbog te odluke mladog Kolumbijca, s obzirom da su nedavno doveli njegovog sunarodnjaka iz reprezentacije, 23-godišnjeg Jerryja Minu, koji je stigao u klub za samo 12 miliona eura iz Palmeirasa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!