NaslovnicaVijestiDE BRUYNE PRIZNAO: Evo kada će se oporaviti od povrede i ponovo...

DE BRUYNE PRIZNAO: Evo kada će se oporaviti od povrede i ponovo vratiti na teren!

Zvijezda Manchester Cityja i jedan od najboljih veznjaka na svijetu Kevin De Bruyne navodno je potvrdio kako bi se na teren trebao vratiti u novembru, pred veliki gradski derbi protiv Manchester Uniteda, koji će se igrati na Etihadu.

De Bruyne se vraća u novembru

Belgijski reprezentativac je skupio tek jedan nastup ove sezone, protiv Arsenala u prvom kolu Premier lige, nakon kojeg je pretrpio povredu koljena na treningu ‘Građana’.

[su_bet365_100bonus]

Prve prognoze liječničkog tima Manchester Cityja bile su kako će De Bruyne sa terena odsustvovati tri mjeseca, odnosno da bi ponovo trebao zaigrati krajem novembra, a kako bi ubrzao proces oporavka 27-godišnjak je čak nekoliko puta posjetio i popularnog doktora Ramona Cugata.

Tim Pepa Guardiole će se suočiti sa Manchester Unitedom 11. novembre, a De Bruyne je trebao propustiti taj susret. Međutim, kamere su ‘uhvatile’ njegov razgovor sa sunarodnjakom Denisom Odoijem u tunelu prošlog vikenda na utakmici između Manchester Cityja i Fulhama (3-0), kada je priznao kako će se vratiti u akciju za šest tjedana. Naime, De Bruyne je razgovarao sa bivšim suigračem iz Chelseaja Andreom Schurlleom prije nego što ga je Odoi upitao ‘koliko dugo će još trajati oporavak?’, na što je on odgovorio ‘šest tjedana’.”

Ukoliko je ovo istina, De Bruyne bi ponovo trebao početi trenirati krajem oktobra, te će tako imati manje od dva tjedna da se pripremi za utakmicu protiv Mourinhovih ‘Crvenih vragova’. Belgijanac je impresionirao prošle sezone u dresu ‘Građana’, kada je na ukupno 52 nastupa u svim takmičenjima postigao 12 golova i podijelio 21 asistenciju. Međutim, njegov izostanak na početku ove sezone skoro i da se ne primjeti, s obzirom da ga je sjajno zamijenio Bernardo Silva.

Manchester City je slavio u četiri od pet odigranih utakmica u novoj sezoni u Premier ligi, te jednom odigrao neriješeno, i trenutno se nalazi na trećem mjestu sa 13 svojenih bodova. Tim Pepa Guardiole će večeras na svom terenu ugostiti Lyon u okviru prve utakmice grupne faze Lige prvaka, nakon čega će u subotu gostovati kod Cardiff Cityja u šestom kolu Premier lige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!