NaslovnicaVijestiDE GEA DEFINITIVNO ODLAZI: Manchester United pronašao zamjenu za 40 miliona eura!

DE GEA DEFINITIVNO ODLAZI: Manchester United pronašao zamjenu za 40 miliona eura!

Prema pisanju engleskih medija, Manchester United je poslao ponudu za zvijezdu Ajaxa Andrea Onanu, koji bi na Old Trafford trebao doći kao zamjena za Davida de Geu.

Manchester United želi Onanu

Čelnici kluba već nekoliko mjeseci pokušavaju postići dogovor sa De Geom oko produženja njegovog ugovora, koji ističe na kraju sljedeće sezone, ali nisu uspjeli u tome, te je sve izglednije kako će biti primorani prodati ga ovog ljeta kako bi barem nešto dobili od njegovog odlaska.

Španjolski reprezentativac, koji je već osam godina na Old Traffordu, navodno zahtijeva značajno povećanje plate, po čemu bi postao najplaćeniji igrač kluba uz Alexisa Sancheza (400,000 funti tjedno), ali uprava kluba mu ne namjerava ostvariti tu želju. Kako izvještava Daily Records, 28-godišnjak zbog toga namjerava zatražiti odlazak, a United je već krenuo u potragu za njegovom zamjenom, te će ponuditi 40 miliona eura za Onanu.

Pored njega, u izvješću piše kako im je druga opcija rezervni golman Barcelone Jasper Cilessen, koji bi koštao skoro duplo manje, odnosno 25 miliona eura. Nema sumnje kako bi nizozemski reprezentativac volio postati broj jedan u Unitedu, s obzirom da se nije naigrao u Barci u posljednjih nekoliko sezona pored fenomenalnog Marc-Andrea Ter Stegena.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!