NaslovnicaVijestiDE GEA DOBIO ULTIMATUM: Evo do kada mora potpisati novi ugovor!

DE GEA DOBIO ULTIMATUM: Evo do kada mora potpisati novi ugovor!

Prema pisanju engleskih medija, golman Manchester Uniteda David de Gea dobio je rok do kraja sljedeće sedmice da donese odluku o svojoj budućnosti u Manchester Unitedu.

De Gea dobio ultimatum

‘Crveni vragovi’ već neko pokušavaju postići dogovor sa španjolskim reprezentativcem, čiji trenutni ugovor ističe na kraju sljedeće sezone.

On važi za možda i najvažnijeg igrača Manchester Uniteda u proteklih pet godina, iako je imao nekoliko razočaravajućih nastupa u proteklih pet šest tjedana. 28-godišnjak je svjestan koliko je bitan engleskom velikanu, te navodno zahtijeva da bude među najplaćenijim igračima, a trenutno najplaćeniji u Unitedu je Alexis Sanchez koji zarađuje čak 500,000 funti tjedno.

Kako izvještava The Sun pregovori oko novog ugovora nisu nimalo napredovali, što je natjeralo čelnike kluba da postave ultimatum De Gei. Naime, dobio je rok do kraja sezone da odluči da li će potpisati novi ugovor ili napušta Old Trafford. Za njega interes pokazuje francuski prvak Paris Saint-Germain, a ukoliko zaista odluči otići, mogli bi ga dobiti za jako nisku cifru, s obzirom da su svjesni da ga Manchester United ne želi izgubiti besplatno sljedeće godine.

Iako je u jako lošoj formi, on će najvjerovatnije započeti današnji susret protiv Huddersfielda u 37. kolu Premier lige. Solskjaer je u petak rekao: “David je ove sezone bio fantastičan. U posljednje vrijeme je na naslovnicama zbog pogrešnih razloga, ali mora se nositi sa tim. Spreman je za susret u nedjelju.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!