NaslovnicaVijestiDe Jong otkrio šta su mu tražili iz Barce pred duel sa...

De Jong otkrio šta su mu tražili iz Barce pred duel sa Realom

Frenkie De Jong otkrio je šta su mu tražili iz Barcelone pred duele sa Real Madridom u osmini finala Lige prvaka, gdje je Ajax nakon čudesnog preokreta obezbijedio plasman u četvrtfinale.

Mladi Holanđanin Frenkie De Jong otkrio je da je od budućeg kluba Barcelone dobio zahtjev da sa Ajaxom izbaci Real Madrid iz Lige prvaka.

“Kada sam potpisao ugovor, na Nou Campu su mi rekli da pokušam da izbacim Real iz Lige šampiona. To bi bilo dobro i za Barcu”, priznao je De Jong.

“Moramo da igramo napadački, da prebacimo pritisak na njih. Ako svi budemo igrali najbolje što znamo, onda bismo mogli da priredimo iznenađenje”, rekao je mladi veznjak uoči okršaja sa Realom.

Vezni fudbaler na ljeto će i zvanično obući dres katalonskog kluba. Ipak, do kraja sezone branit će boje Ajaxa, kojem je u osmini finala elitnog europskog takmičenja protivnik bio Real Madrid

Kraljevski klub je u Amsterdamu slavio sa 2:1, pa je pred Holanđanima bio veliki izazov da preokrenu u Madridu.

Međutim, mimo svih očekivanja, u uzvratu su odigrali fenomenalnu partiju, u kojoj je naročito blistao Dušan Tadić, te su na Santiago Bernabeu slavili sa čak 4:1.

Ajax je poveo golom Ziyecha u 7. minutu, a na 2:0 povisio je Neres u 18. minutu, a oba gola pala su nakon sjajnih asistencija Tadića, koji je maestralnu partiju krunisao fantastičnim golom u 62. minutu.

Real je u 70. minutu smanjio na 3:2 preko Asensia, i tako vratio tračak nade, ali remek-djelo Schonea iz slobodnog udarca u 72. minutu za 4:1 ugasio je sve nade “kraljevskog kluba”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!