NaslovnicaVijestiDebuchy: Ljut sam na Wengera, nije ispunio svoje obećanje

Debuchy: Ljut sam na Wengera, nije ispunio svoje obećanje

Ljut sam na Wengera, nije ispunio svoje obećanje, rekao je Debuchy. Mathieu Debuchy izrazio je frustraciju zbog načina na koji menadžer Arsenala, Arsene Wenger postupa prema njemu ove sezone.

Ljut sam na Wengera

Francuski reprezentativac nije samo ‘ljut’ zbog obećanja da će dobiti veću minutažu, ali i to da je Wenger blokirao njegov odlazak sa Emiratesa.

Manchester United je tražio desnog beka na kraju januarskog prelaznog roka, ali trener nije htio da pomaže jednom od najvećih rivala Arsenala.

“Bio sam razočaran, očito”, rekao je Debuchy za francuski Canal Plus.

“Da sam imao priliku da odem u Manchester United, to bi bilo veličanstveno.”

Debuchy je odigrao samo dvije utakmice ove sezone u Premiershipu prije nego što je otišao u francusku Ligu 1, na posudbu u Bordeaux.

Nakon što se oporavio od dugoročnih problema sa povredama, 30-godišnjak se osjetio spremnim da se bori za Arsenal, ali kako su stvari otišle u drugom smijeru, Debuch je ostao frustriran.

“Da, ja sam malo ljut”, rekao je Mathieu o tome što mu Wenger nije pružio šansu.

“To je njegov izbor. Vratio sam se ovog ljeta, imao sam dobru predsetonu.”

“Bio sam u stanju da razgovaram sa njim o svojoj budućnosti u Arsenalu. On je rekao da ću dobiti bolju minutažu i da ćemo o tome pričati u decembru. Nažalost, nisam dobio tu obećanu minutažu.”

[su_netbet_psgchelsea]

Unitedov interes u posljednjim danima januarskog prijelaznog roka su došli iz toga što ekipa Van Gaala ima problema sa povredama i bio im je potreban neko ko će uskočiti na poziciji beka.

Antonio Valencia, Matteo Darmian, Phil Jones i Ashley Young su trenutno van terena.

“Da, na kraju prijelaznog roka su došli i pitali za mene”, potvrdio je Debuchy.

“Kontaktirao sam moje agente. Nažalost, to nije bio slučaj. Ja sam o tome razgovarao sa trenerom, koji je rekao da ne želi pomagati rivalima.”

Forma Hector Bellerina na Emiratesu je ostavila Debuchyja u lošoj poziciji, ali Francuz smatra da njegovo iskustvo ima prednosti i da bi to pomoglo u odnosu na bivšeg beka Barcelone.

“Da, on je stvarno dobar”, dodao je Francuz.

“Ne mogu to poreći, to je sigurno, ali mislio sam da se i ja mogu uklopiti u početnu postavu. Ali tako je kako je.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!